Korrupcióval vádolják Katart

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 6. 15:38
A katari pályázati bizottság egy korábbi tagja azt állítja, a tanácskozások során megfordult a fejükben, hogy lefizessék a 2022-es futball-vb helyszínéről szavazó argentin végrehajtó bizottsági tagot. Arról, hogy végül tettek-e rá kísérletet, nincs információja. Júlio Grondona tagad, és nonszensznek nevezi a feltételezést.


 

A Wall Street Journal pénteken megszellőztette, tisztességtelen eszközökkel nyerhette el Katar a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezését, hétfőn pedig konkrétumokkal is szolgált.

A gazdasági lapnak a katari pályázati bizottság egy korábbi tagja úgy nyilatkozott, a megbeszélések során mint remek ötlet felvetődött, hogy egy tetemes összeggel (78,4 millió dollár) le kellene fizetni az argentin döntnököt.

Júlio Grondona ráadásul az Argentin Labdarúgó-szövetséget (AFA) is elnökli, amelyet alaposan megviselt a gazdasági válság, és minden beérkező pénzt tárt karokkal fogad.

A gyanúsított a feltételezést is kikéri magának, ám arról nem beszélt, tesz-e jogi lépéseket az ügyben.

„Véget kell vetni a játéknak, amivel a nevemet igyekeznek besározni. Az AFA-nak egyébként sincsenek pénzügyi problémái. Kiváló kapcsolatot ápol a kormánnyal, minden a legnagyobb rendben van” – védekezett a sportvezető.