Kinevezték a Fulham új mesterét

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 7. 10:09
Martin Jol váltja Mark Hughest a Fulham kispadján, erősítette meg hivatalosan a londoni klub. A Tottenham korábbi mestere kétéves szerződést írt alá a Craven Cottage-on, és személyétől nagyban függhet, hogy Gera Zoltán a klubnál marad-e a nyáron.


Martin Jol 2010 decemberében állt fel az Ajax kispadjáról, pontosabban állították fel: a gyenge eredmények miatt kellett távoznia, hogy aztán Frank de Boer bajnokcsapatot faragjon az amszterdamiakból.

A szakember kétéves megállapodást kötött Nyugat-Londonban, és amennyiben a vezetőség elégedett az ő és a csapat teljesítményével, további egy évvel megtoldhatják.

Jol nem mozog majd idegenül az angol fővárosban, hiszen 2004 és 2007 között a Tottenham Hotspurt irányította.

Az 55 éves menedzser új klubja honlapján nyilatkozott a friss kihívásról.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatom a Fulhamhez, amely nagyszerű hagyományokkal bír. A klub stabil alapokon nyugszik, és igazán büszke lehet a szurkolói bázisára. Alig várom, hogy tagja legyek a Fulham családjának, és köszönöm az elnöknek, hogy megtisztelt a bizalmával” – fogalmazott Jol.

Első teendői között szerepelhet, hogy Gera Zoltánnal leüljön átbeszélni a jövőt, noha úgy hírlik: a magyar válogatott csapatkapitánya már eldöntötte, hogy visszatér a West Bromwich Albionhoz, ahol egykori mesterével, Roy Hodgsonnal dolgozhat együtt.

Gera az előző edzővel, Mark Hugheszal egyáltalán nem jött ki, ám mivel a walesi a klub vezetőségével sem ápolt felhőtlen kapcsolatot, nem hosszabbította meg szerződését.