Ki nyeri a Bajnokok Ligáját? Szavazz!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 13. 17:53
Noha a klasszikus értelemben vett futballszezon már a nyáron megkezdődött, mindennek az esszenciája, a Bajnokok Ligája főtáblás küzdelemsorozata csak kedden indul útjára. Vajon letaszítják-e az Intert a Mourinhóval megkaparintott trónról? Ismét a Barcelonáról szól majd minden, mint 2009-ben? Mit gondolsz, a májusi döntőben kit koronáznak majd Európa első számú klubcsapatává?


 

INTERNAZIONALE (olasz, címvédő, csoportellenfelek: Twente, Werder, Tottenham)

Az ilyesfajta esélylatolgatásoknál általában az alfabetikus sorrendet vesszük alapul, de ezúttal a tisztesség úgy kívánja, hogy a címvédővel kivételt tegyünk. A milánóiak kerete ráadásul alig változott valamicskét a triplázó csapatéhoz képest, minden siker atyja, José Mourinho távozása azonban nagyobb vérveszteség lehet számukra, mintha Wesley Sneijder és Samuel Eto’o egyidőben venné a kalapját. A portugál edzőfejedelem helyére érkezett Rafael Benítezzel egyelőre nem működik kifogástalanul a gépezet, és nem mernénk rá mérget venni, hogy újra mourinhói magasságokba repítheti az Intert. A Nerazzurrik ráadásul igen erős csoportba kerültek, már azért is meg kell szenvedniük, hogy a tavasszal még versenyben legyenek.


ARSENAL (angol, negyeddöntős, csoportellenfelek: Braga, Sahtar Donyeck, Partizan Belgrád)

A 2006-os finalista szokás szerint könnyű csoportba került, a realitás az, hogy négy kör után biztosítja helyét a legjobb tizenhat között. A komoly gondok ott szoktak jönni, a többi sztárcsapat ellen csak ritkán tudnak az Ágyúsok meglepetést okozni. Legutóbb a Barcelona, azt megelőzően pedig a Manchester United jelentette a végállomást: ha őket valamilyen úton-módon el tudják kerülni, talán… Azt immár nem lehet állítani, hogy csupa tapasztalatlan fiúcska kergetné a labdát Arsenal-mezben, épp itt lenne az ideje nyerni is valamit.


BARCELONA (spanyol, elődöntős, csoportellenfelek: Panathinaikosz, Köbenhavn, Rubin Kazany)

Pep Guardiola regnálása alatt a sz*r is arannyá változott a Blaugranáknál, még akkor is, ha a tavasszal nem tudták megvédeni BL-címüket. A Zlatan Ibrahimovic örökébe lépett David Villa tökéletesen passzol a játékrendszerbe, de Adriano leigazolása is telitalálat-gyanús. A szombati, Hércules elleni zakó nem szabad, hogy bárkit megtévesszen, alighanem egyszeri kisiklás volt. A csoportkör nem okozhat gondot, a nehézségek talán a negyeddöntőben jönnek.


BAYERN MÜNCHEN
(német, döntős, csoportellenfelek: Roma, Basel, CFR Cluj)

A bajorokra az elmúlt években sohasem úgy tekintett a nagyközönség, mint amely csapat meg is nyerheti a sorozatot, aztán jöttek a fiúk, és mindenkire rácáfoltak. Így történt ez az elmúlt szezonban is: Louis van Gaal olyan egységes együttest gyúrt össze belőlük, hogy annak egész Európa a csodájára járt. Volt persze egy Arjen Robbenük, aki ha kellett, egymaga kivégezte az ellenfelet. Most is kevesen mernének arra fogadni, hogy a menetelés megismétlődik, de azért nem árt, ha fél szemünket a hátsó ajtón tartjuk.


CHELSEA (angol, nyolcaddöntő, csoportellenfelek: Zsolna, Olympique Marseille, Szpartak Moszkva)

Amióta Roman Abramovics megérkezett a klubhoz, hőn áhított vágya, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen a Kékekkel. A legközelebb ehhez 2008-ban álltak, a Manchester United elleni fináléban csak nüanszok döntöttek. A tavaszi nyolcaddöntős kiesés hatalmas csalódás volt, kis híján Carlo Ancelotti székébe került. Az olasz végül elhitette Abramoviccsal, hogy záros határidőn belül a BL-ben is terem nekik babér, de ha májusban, a Wembleyben nem ők emelik magasba a trófeát, palotaforradalom törhet ki a Stamford Bridge-en.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?
Barcelona 0.0%
 
Chelsea 0.0%
 
Internazionale 0.0%
 
Manchester United 0.0%
 
Real Madrid 0.0%
 
Tottenham 0.0%
 
Sahtar 0.0%
 
Schalke 100.0%
 

MANCHESTER UNITED (angol, negyeddöntő, csoportellenfelek. Rangers, Valencia, Bursaspor)

Amióta Wayne Rooney tavasszal elvesztette a góllövő cipőjét, a Manchester United sem tud ritmust váltani. Be-becsúsznak rosszabb eredmények, és az elmúlt szezonban hosszú idő után trófea nélkül maradtak a Fergie-fiókák. Mivel Rooney magánéleti válsága egyre csak mélyül, az MU kilátásai sem a legszebbek, de Sir Alex Ferguson dörzsöltsége és hatalmas tudásbázisa most is átsegítheti őket a nehéz időszakon. A BL-ben a Rangers, a Valencia, de még a Bursaspor is veszélyes ellenfél, Ferguson nem engedheti meg a luxust, hogy kulcsjátékosait pihentesse. Márpedig a kispad közel sem olyan hosszú, mint azt megszoktuk az Old Traffordon.


MILAN (olasz, nyolcaddöntő, csoportellenfelek: Real Madrid, Auxerre, Ajax)

Ronaldinho, Robinho, Pato, Ibrahimovic – amelyik csapatban ezek a művészek játszanak, azzal komolyan kell számolni. A mérsékelten acélosnak tűnő védelem némileg árnyalja a képet, hátul finoman szólva is sebezhetőek a milánóiak. Thiago Silvának nincs méltó párja középen, és ez még nagyon sokba kerülhet nekik. A tulajdonos, Silvio Berlusconi mindenesetre kiadta az ukázt: nyerni kell valamit, vagy nyerni kell valamit. Ibrahimovic ígéri, a BL vagy a scudetto hozzájuk vándorol. Hogy ebből mi valósul meg, arra tavasszal térjünk vissza.


REAL MADRID (spanyol, nyolcaddöntő, csoportellenfelek: Milan, Auxerre, Ajax)

A Real Madrid sorozatban hatszor esett ki a BL nyolcaddöntőjében, a csorbát most mindenképpen ki szeretnék köszörülni. José Mourinhóval hatalmas vásárt csináltak a királyiak, a portugál mester ráadásul posztra igazolva alakította a maga képére a csapatot. Amennyiben összeállnak, csodákra lehetnek képesek, Mourinho neve önmagában garancia a sikerre. Ha ő sem tudja összerántani az együttest, akkor senki. Raúl és Guti kiebrudalása sok madridistának nem volt szimpatikus, de ha nélkülük sikerül nagyot alkotni, akkor alighanem revideálják az álláspontjukat.