Kabát-duplával írt történelmet a Loki!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 16. 22:54
VIDEÓ! Nehéz körülmények között, a tartalékosan felálló Sampdoria ellen szerezte meg első pontjait az Európa-ligában a Debrecen, amely mínusz tíz fokban a Puskás Ferenc Stadionban lépett pályára a hatodik fordulóban. Az olaszoknál a kezdőben szerepelt a magyar válogatott középpályása, Koman Vladimir, aki elsőként lép pályára hazájában ellenfélként. A főszereplő azonban Kabát Péter volt, aki duplázott, így a magyar bajnok 2-0-ás győzelemmel zárta a sorozatot.


EURÓPA-LIGA, I-CSOPORT, 6. FORDULÓ:
DEBRECEN-SAMPDORIA 2-0 (0-0)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion. Vezette: Suhina (Jevorenko, Mosjakin)
DEBRECEN: Verpecz - Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Laczkó - Szakály (Fodor, 91.), Czvitkovics, Varga, Bódi (Dombi, 89.) - Yannick (Kiss Z. 66.), Kabát. Vezetőedző: Herczeg András. Cserepad: Malinauskas, Luis Ramos, Dombi, Fodor, Nagy, Kiss, Coulibaly.
SAMPDORIA: Da Costa - Grieco, Volta, Rossini, Messina - Dessenta, Poli (Mannini, 81.), Obiang, (Guberti 72.) Koman - Krsticic (Lamorte, 88.), Sammarco. Vezetőedző: Domenico Di Carlo. Cserepad: Fiorillo, Accardi, Mannini, Guberti, Tissone, Lamorte, Oliveiro.
Gólszerző: Kabát (48., 86.)
Sárga lap: Bódi (78.), ill. Rossini (82.)
VÉGEREDMÉNYEK:
PSV Eindhoven-Metaliszt Harkiv 0-0 (Dzsudzsák az utolsó percben állt be a PSV-be)
AEK Athén-Zenit Szentpétervár 0-3 (Bukarov 44., Rosina 67., Gyenyiszov 88. - Huszti Szabolcs a 74. percben állt be a Zenitbe és gólpasszt adott Gyenyiszovnak)
Anderlecht-Hajduk Split 2-0 (De Sutter 12., M. Suárez 41. - Juhász Roland végigjátszotta a meccset az Anderlechtben)
Getafe-Young Boys 1-0 (Corpa 15.)
Stuttgart-Odense 5-1 (Gebhart 20., Högh 48. - öngól, Gentner 65., Pogrebnyak 70., Marica 91., ill. Utaka 72.)
Ennek mi értelme volt??? Annak idején sokan üdvözölték az UEFA döntését, hogy igyekszik szélesíteni és népszerűsíteni a második számú európai kupasorozatot, de ahhoz átgondoltabb döntést kellett volna hozni a játéknapokkal kapcsolatban. Lehet, sőt valószínű, hogy a déli országokban nem fagyoskodtak a futballisták és a szurkolók, de Budapesten és több más közép-európai városban…

A farkasordító hideg alaposan rányomta vagy inkább ráfagyasztotta a bélyegét a találkozó színvonalára és az érdeklődésre. Minden tiszteletet megérdemelnek a futballfanatikusok és a kötelezően pályára küldött játékosok! Ilyen időben síversenyt rendeznek, nem labdarúgómeccset, de ennek ellenére viszonylag elfogadható volt a színvonal, sőt!

A nézők a lelátón, a két együttes labdarúgói pedig a pályán dacoltak a mínuszokkal. Nem volt könnyű dolguk, de megtettek mindent azért, hogy emlékezetes kilencven perccel búcsúzzanak az Európa-ligától. És milyen jó leírni: már az első félidőben is a Loki volt a veszélyesebb és az ötletesebb. Nem beszélhetünk helyzetek garmadájáról, de látszott, Herczeg András kiválasztottjai sikeresen akarnak zárni.

A fordulás után pedig – némi (?) túlzással – felrobbant a fagyos stadion, amikor a harkivi találkozó után még fekete báránynak számító Kabát Péter betalált. Megérdemelten jutott előnyhöz a magyar bajnok, amely ezután is támadásban maradt, egyszer-kétszer bizony kapaszkodnia kellett Angelo Da Costának.

A mérkőzés utolsó harmadában a Sampdoria keményen küzdött az egyenlítésért, de ennek ellenére a túloldalon akadtak nagyobb helyzetek. Ha Szakály Péter határozottabb és higgadtabb, akkor a 77. percben el is dőlhetett volna a három pont sorsa. De nem így történt, maradt izgulnivaló az utolsó negyedórára is.

A végén aztán egy parádés Czvitkovics-Bernáth összjáték után Kabát duplázott, ezzel eldőlt, az Európa-ligában megszerzi első győzelmét a DVSC! Igaz, a Samp tartalékos csapattal állt ki, de egy olasz csapat ellni siker bármikor megsüvegelendő és elismerésreméltó.
Az I-csoport végeredménye:
1. PSV Eindhoven 6 4 2 0 10-3 7 14
2. Metaliszt Harkiv 6 3 2 1 9-4 5 11
3. Sampdoria 6 1 2 3 4-7 -3 5
4. DEBRECEN 6 1 0 5 4-13 -9 3
A GÓLÖSSZEFOGLALÓ:


ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
93. Vége a meccsnek!!!!! Nyertünk 2-0-ra, a Loki történelmet írt!
91. Loki-csere: Fodor be, Szakály le.
Két perc a ráadás.
89. Loki-csere: Dombi be, Bódi le.
88. Samp-csere: Lamorte be, Krsticic le.
86. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Kabát-duplaaaa! Czvitkovics adott kivételesen nagy labdát Bernáthnak a jobb oldalon, a védő leszaladt az alapvonalig, majd élesen az ötösre lőtt. A röviden Kabát érkezett, ám nem ő, hanem a genovai érte azt el hamarabb. Köszönjük szépen, a Samp-fiú Kabát lábára pattintott - onnan pedig nem volt kegyelem!!!! 2-0!!!!!
83. Bódi lőtte kapura 21 méterről, kissé jobbról, Da Costa azonban biztosan fogta a golyót.
82. Rossini-sárga. Szövegért.
81. Samp-csere: Mannini be, Poli le.
78. Bódi-sárga. Labdaelrúgásért. 
77. Óóóóóó! Szakály kétszer is nagy helyzetet puskázott el: előbb 12 méterről, a balösszekötő helyéről tekert a bal alsó felé, de Da Costa szögletre tornázott, a sarokrúgás után pedig a mellel maga elé tett labdát vágta középről, 8 méterről fölé. 
72.: Guberti váltotta Obiangot.
66.: A jól mozgó Yannick helyére Kiss érkezett. A támadó combját tapogatva sétált a kispahoz.
62. Húúújjjj! Laczkó lőtte kapura 20 méterről, középről a szabadrúgást, de Da Costa kiszedte a labdát a jobb alsó elől.
56. Huhhúú! Balról szállt középre a magyar szöglet, Kabát emelkedett és a rövidről kapura csúsztatott. Da Costának vetődnie kellett.
50. Mi van itt? Yannick ollózott 10 méterről, kissé jobbról alig mellé. Játszik a Loki!
48. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Vezetüüüüünk!!!! A találkozó első épkézláb támadásából mindjárt gól született: Yannick szaladt el a bal szélen, majd beadott. Kabát elsőre egy védővel a nyakán még elvétette, de felpattant és az ötöstől a kapu közepébe passzolt. Mert ugye nekünk van egy Kabátunk! Áléééé! 1-0!
46. Folytatódik a találkozó!
45+1. Vége a félidőnek. Nem sok a játék, de ebben az időben ez nem is csoda. Aki ezt kitalálta...0-0.
45. Koman első lehetősége: 19-ről, középről, jobbal, kapásból és erőtlenül szemelte ki a jobb alsót, de Verpecz védett.
42. És még egyszer úúúúú! Yannick szinte ugyanonnan lőhetett, de ezúttal a jobb felső mellé célzott.
39. Úúúúú! Yannick szelte kapura balról, mintegy 12 méterről, kár, hogy a labda elsuhant a hosszú alsó előtt.
31. Ollé! Grieco mellől tüzelt Czvitkovics kapura az ötös bal csücskétől. Da Costa azonban vetődve mentett. Ez azz!
A meccsnek helyzetei, nekem meg ujjaim nincsenek...
26. Na, valami: Kabát unta meg a tötymörgést és 25-ről kapura durrantotta. A középre tartó lövést Da Costa bokszolta ki.
15. Mijadinoszki esett hatalmasat - senki sem bántotta. A jobb káézfejét fájlalja a védő.
A futballisták előbb a zord körülményekhez szeretnének alkalmazkodni. Ez a folyamat zajlik most, mert focit még nem láttunk.
Gyülekezünk, gyülekezük: most már vannak legalább háromezren...
A mieink tiszta fehérben, az olaszok a megszokott kék-fehér szettben játszanak.
1. Az első kapuralövés: Sammarco próbálkozott középről, 16 méterről,Verpecz biztosan hárított.
1. Az olaszok kezdtek.
21.03. Genovából (vagy valahonnan) is jöttek rendesen, a fél vendégszektort megtöltik az éneklő olasz ultrák.
21.00. Kérem szépen, Koman Vladimir a Samp csapatkapitánya!
20.55. A csapatok névsorát e pillanatban közölte a hangosbemondó. Minden magyar szurkoló nyugdojon meg: a Loki ma este nem fázhat meg a mínusz tízben, mert van egy Kabátjuk... 
20.45. A pálya remek állapotban van, a csapatok e pillanatban még kint melegítik izmaikat. 
20.40. Nos, nem lett melegebb és nem lettünk sokkal többen sem. Úgy 1000-1500 ember lehet kint a stadionban...
20.20: Bő negyven perccel a kezdő sípszó előtt egy lélek sem tartózkodott a pálya környékén - az időjárás megtette hatását.
20.05: Borzasztó hidegben fogadja a Debrecen a Sampdoriát az Európa-liga csoportkörének záró felvonásán. Jó szórakozást kívánunk!
AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. PSV Eindhoven 5 4 1 0 10 3 7 13
2. Metaliszt Harkiv 5 3 1 1 9 4 5 10
3. Sampdoria 5 1 2 2 4 5 -1 5
4. Debrecen 5 0 0 5 2 13 -11 0