Juhász: Tegyünk egy újabb lépést előre!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 16. 16:23
Most már kijelenthető, a magyar labdarúgó-válogatott tagjai kemény, hajtós meccset várnak a szerdai, Litvánia elleni barátságos összecsapástól. A fiúk az ellenfél mellett a jótékonykodásról sem feledkeztek meg, hiszen az első edzés elején együtt melegítettek tizennyolc ajkai, devecseri és tüskevári kisgyerekkel. Juhász Roland is ott volt, a védő kielemezte a litvánokat, akik majd a REAC-pályán edzenek majd.


BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS:
MAGYARORSZÁG - LITVÁNIA
szerda, 18.00 - ÉLŐben a SportHíradón!
Székesfehérvár, vezeti: Bas Nijhuis (holland).

Némi túlzással gyereknapot tartott a magyar válogatott. Az már hagyomány, hogy a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség szervezésében egy-egy alkalommal gyerekek is részt vesznek az edzés elején a bemelegítésben, most csak az számított különlegességnek, hogy a katasztrófa sújtotta Devecserből, valamint a közeli Ajkáról és Tüskevárról érkeztek hat-hét éves futballista palánták - írja az mlsz.hu.

Szám szerint tizennyolcan, előbb megismerték a telki edzőcentrumot, majd fociztak az egyik edzőpályán, és ezt követően érkezett el számukra a nap csúcspontja: a közös bemelegítés a válogatott keret tagjaival.

A tizenkilenc tagú keretből csak hárman nem vettek részt az első edzésen. Gera Zoltánnak beszakadt az egyik körme a lábán, Dzsudzsák Balázs a talpát fájlalta és kezeltette, Pintér Ádám pedig csak kora este érkezett meg Zaragozából. Juhász Roland viszont ott volt és röviden elemzett is.

"Brusztolós meccset fogunk játszani, az biztos - kezdte az Anderlecht 58-szoros válogatott védője. - Természetesen bízom benne, hogy egy újabb lépést teszünk meg előre. Minden összetartás fontos, kell ahhoz, hogy minél inkább összeérjünk. Azt hiszem jó úton haladunk, voltak biztató jelek is. Kevés az időnk, de mindezt igyekszünk maximálisan kihasználni. Az egyik Oroszországban játszó középpályás (a 32 éves, 71-szeres válogatott Deividas Semberas a CSZKA Moszkvában keresi a kenyerét - a szerk.) a csapat szíve, igazi vezéregyéniség. A litvánokat hajlamosak sokan lekezelni, pedig roppant masszívan védekeznek, ebből lendülnek gyorsan támadásba. Kellemetlen ellenfél, még véletlenül sem szabad elbízni magunkat."

A litván nemzeti együttes kedden délután 18 órától a REAC-pályán tart nyilvános edzést. A szerdán 18 órakor kezdődő találkozót a holland Bas Nijhuis játékvezető dirigálja, asszisztensei honfitársai, Nicky Siebert és Arie Brin lesznek, munkájukat negyedik játékvezetőként Berettyán Péter segíti.

Dzsudzsa-góóóóóól!!!!
Egy 17 hónapos kisfiú pedig Dzsudzsák Balázs vendége volt. Még alig beszél, de amikor a PSV magyar sztárja Helsinkiben belőtte a válogatott győztes gólját, felkiáltott: Dzsudzsa-gól! Ennek a híre eljutott a játékosig, aki meghívta az egész családot Telkibe, és bár a kisfiú aligha emlékszik majd erre a napra, egy külön neki készíttetett Dzsudzsák-mez örökre bizonyítja majd a találkozást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gera Zoli nehéz meccsre számít
Készülődik már a magyar labdarúgó-válogatott a szerdai, litvánok elleni barátságos találkozóra: Egervári Sándor szövetségi kapitány győzni szeretne a nemzeti csapat idei utolsó összecsapásán, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Távolmaradók a magyar válogatottnál
Róth Antal szövetségi edzőnek sérülések, illetve betegségek miatt az utolsó pillanatokban is kellett néhány helyen változtatnia a magyar U21-es válogatott keretén a labdarúgó-szövetség közlése szerint. ...
Tovább a teljes cikkhez »