Jól kezdett az MTK, a Honvéd és a Vidi

Szerző: MTILétrehozva: 2014. július 26. 22:35
A Honvéd új edzője, az olasz Pietro Vierchowod 3-0-s sikerrel, a Pécs új trénere, Véber György viszont 4-0-s vereséggel debütált a kispadon, a labdarúgó NB I első fordulójának szombati játéknapján. A kispestiek az újonc Dunaújvárost darálták be tizenegy a tíz ellen a hajrában. A mecsekiek az MTK-nak estek áldozatául (Kanta József duplázott). A Videoton úgy nyert három góllal, hogy ebből kettőt emberhátrányban ért el a Pápa ellenében. Az Újpest elvitte a pontokat Szombathelyről.


NB I, 1. forduló:
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 0-1 (0-0)
Szombathely, 3000 néző, v.: Solymosi.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Dvorschák, Devecseri, Katona M. - Nagy O. (Városi, 59.), Iszlai (Jancsó, 70.), Radó, Szakály A., Halmosi - Zamostny (Varga G., a szünetben).

Újpest FC: Balajcza - Litauszki, Heris, Andrade, Vadász (Nagy J., 66.) - Nagy G., Stanisavljevic, Balogh B., Vasiljevic, Simon K. (Forró, 92.) - Mboma (Suljic, 62.).

Gólszerző: Suljic (83.)
Sárga lap: Katona (93.)

Az első félidő helyzet nélkül telt el: a Haladás egyáltalán nem kísérletezett kapura lövéssel, az egy-egy újpesti próbálkozás pedig nem volt veszélyes. Fegyelmezett játék zajlott a pályán, egyik együttes sem tudott a másik fölé kerekedni. Fordulás után sem változott a mérkőzés képe, jórészt a két 16-os között futballoztak a csapatok, egy-egy távoli lövés ment csak kapu felé. Aztán a hajrában Suljic szép egyéni megmozdulása révén vezetéshez jutott az Újpest, amely ezzel a találattal be is gyűjtötte a három pontot.

PMFC-MTK 0-4 (0-0)
Pécs, 1000 néző, v.: Németh Á.

PMFC: Gőcze - Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl - Kővári (Gránicz, 79.), Horváth A. (Wittrédi, 73.), Szatmári L., Márkvárt, Heffler N. - Pölöskey P. (Frőhlich, 67.).

MTK: Hegedüs L. - Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Poór, Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta J. - Bese (Thian, 68.), Hrepka (Frank, 82.), Horváth Zs.

Gólszerzők: Horváth Zs. (59.), Kanta J. (76., 90.), Frank (89.)
Sárga lap: Mohl (51.), illetve Nagy T. (17.), Vukmir (80.)

Az első félidő egyetlen valamire való helyzetét a hazaiak alakították ki, Pölöskey közeli próbálkozását azonban Hegedűs bravúrral hárította. A fordulást követően gyorsan vezetést szerezhetett volna az MTK, de Horváth lesről talált a hálóba. A vendégek támadójának nem sokkal később már összejött a gól, igaz, lövése irányt váltott a menteni igyekvő Romicon. A kék-fehérek a 76. percben eldöntötték a három pont sorsát, Kanta szabadrúgását követően az alapvonali játékvezető jelzésére mutatott középre a bíró. A 89. percben a csereként beállt Frank is eredményes volt, a végeredményt pedig az utolsó pillanatokban Kanta állította be egy újabb szabadrúgásból szerzett góllal.

Videoton FC – Lombard Pápa FC 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2385 néző, v.: Vad II.

Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy. (Fejes A. 80.), Trebotic – Gyurcsó (64.), Kovács I., Oliveira (Simon Á. 64.) - Nikolics.

Pápa: Szűcs L. – Zulevs, Bogunovic, Csizmadia, Jagodics B., Tóth G. – Faggyas, Csilus T., Sluka (Király B. 80.), Frizoni (Böröczky 84.) – Kenesei (Waltner 80.).

Gólszerzők: Juhász R. (28., 63.), Nikolics (68.)
Sárga lap: Oliveira (24.), Trebotic (29.), Sándor (35.), illetve Zulevs (27.), Jagodics (82.)
Kiállítva: Kovács (45.)

A Videoton a mérkőzés elejétől támadólag lépett fel, a Pápa kizárólag a védekezéssel törődött. A hazaiak két kapufa után a vezető találatot is megszerezték, majd a szünet előtt Kovács István kiállítása miatt megfogyatkoztak. Fordulást követően az emberhátrányban lévő Videoton további két gólt szerzett és magabiztos győzelmet aratott.

Budapest Honvéd-Dunaújváros 3-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Farkas.

Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Alexis (Fejes, 59.) - Godoy, Vécsei (Hidi, 86.), Nagy G. - Job, Youla (Traoré, 92.), Holender.

Dunaújváros: Milinte -  Villám, Gavric, Szekeres A., Csehi T. - Jakab, Lázár Zs., Böőr (Kocsis G., 61.), Petneházi, Pascua (Sóron, 88.) - Godslove (Peric, 81.).

Gólszerzők: Holender (75.), Youla (86.), Traoré (93.)
Sárga lap: Holender (43.), illetve Petneházi (63.)
Kiállítva: Villám (26.)

Az újonc Dunaújváros már az első félidő közepén nehéz helyzetbe került, ugyanis Villámot talpalásért azonnal kiállította a játékvezető. Az emberelőnyben futballozó Honvéd innentől kezdve átvette az irányítást, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A kispestiek játékából a fordulást követően is hiányzott az átütő erő, ennek ellenére a 75. percben megszerezték a vezetést, igaz, Holender fejesét Milinte csúnyán bevédte. Néhány perccel a vége előtt bebiztosította győzelmét a Honvéd, Kemenes egy gyönyörű kifutást követően kirúgásból tökéletesen ugratta ki Youlát, aki lefutotta védőjét és a kapuba emelt. A slusszpoén azonban még hátra volt, ugyanis az "időhúzó" cserének szánt Traoré az első megmozdulásából a hálóba lőtt.

Pénteken játszották: Nyíregyháza-Debrecen 1-1.
A vasárnapi programban: Kecskemét-Ferencváros, Diósgyőr-Puskás Akadémia, Paks-Győr.