„Joan Laporta mondjon le!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 6. 11:15
A Barcelona egyik elnökjelöltje, Jaume Guiza kéri, sőt követeli Joan Laportától, hogy amennyiben továbbra is politikai eszköznek kívánja használni a klubot, azonnali hatállyal mondjon le.


 


Joan Laporta mandátuma a nyáron lejár a Barcelona elnöki székében, ám az egyik, végső győzelemre is esélyes jelölt már most távozásra szólította fel.

Jaume Guiza sajtótájékoztatóján azzal magyarázta a katalán Sport napilapban tett kirohanását, hogy Laporta politikai célokra használja fel a Barcát, és ebből próbál előnyt kovácsolni a katalán választásokra, amelyen indulását a minap jelentette be.

Laporta 2003 óta tartó regnálása alatt több, a klub elnökeként tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Katalóniának el kell szakadnia Spanyolországtól, továbbá előszeretettel nevezi a klubot a katalán nemzeti értékek zászlóshajójának.

A politikai mellékszál dacára azzal még az ellenfelei sem szállnak vitába, hogy elnöksége alatt sikert siker követett a Nou Campban. A 2009-es trófeahalmozást (6 aranyérem) nehéz lesz felülmúlni – jelen pillanatban matematikailag ez nem is lehetséges.