Így festene a Barca-Real álomcsapat

Létrehozva: 2014. október 23. 17:00
Guillem Balague a világ talán legismertebb sportújságírója, többek között a Sky Sports spanyol szakértője. A Clásico közeledtével bátor vállalkozásra szánta el magát, összeállította a Barcelona és a Real Madrid kombinált legjobb kezdőjét. Okozott egy csomó meglepetést, így se Casillas, se Neymar, se Bale, se Iniesta.


Kapus

Rögtön óriási meglepetésként hat választása a kapuban, hiszen a világbajnokság óta a kispadon porosodó Keylor Navast nevezte meg Iker Casillas és a Barcelona két új szerzemény előtt. Ahogy fogalmaz, Costa Ricával óriási tornát futott, fiatal, határozott, elszánt, és nem mellesleg a La Ligában a múlt szezon legjobbja volt.

Védelem

A védelem tengelyét nála Sergio Ramos és Pepe alkotja. Elismeri, hogy rengeteg kritikát kaptak, de előbbit akkor is a világ egyik legjobbjának tartja, és ha formában van a portugált szintén. Hozzáteszi, hogy rendkívül összeszokott párost alkotnak, bátrak, tudnak az építkezésben is segíteni, gyorsak, kiválóan fejelnek, így a kapu előtt is veszélyesek. A jobbvédőnek Dani Carvajalt választotta, aki szerinte rengeteget fejlődött, nagyszerűen ad be, emellett megoldja a védekező feladatokat, így sokoldalúbb, mint a poszt másik esélyese, Dani Alves. Az egyedüli barcás a balhátvéd Jordi Alba, akinek helyével nehéz vitatkozni Fábio Coentraóval és Marcelóval szemben.

Középpálya

A bal oldalra Toni Kroost helyezi. Balague emlékeztet, hogy mit művelt a németek színeiben a vb-n, és az elmúlt években a Bayern Münchenben. Képes megszerezni a labdát, védekezni, passzolni, emellett a gyorsasága és a lövőtechnikája is adott, hogy távolról tüzeljen. Ivan Rakiticet tökéletes utódnak tartja Xavi Hernández helyén, még akkor is, ha elképzelhető, utóbbi kezd a Clásicón. És nem tudja kihagyni Sergio Busquetset sem. Fáradhatatlan sziklának nevezi, a védekező középpálya világsztárjának. Furcsa módon átnézett Andrés Iniestán és Xavin is, amit azzal indokol, hogy választottjai egyensúlyt képeznek, hátra és előre is rengeteget tudnak segíteni.

Támadás

Előre leszögezi, itt van a legnehezebb dolga. Reálisan nézve egy kiadó hely és legalább három esélyes. Lionel Messit és Cristiano Ronaldót ugyebár nem lehet kihagyni, mindketten képesek bármilyen helyzetet  megoldani. Melléjük azonban nem Gareth Bale-t vagy a remeklő Neymart választotta, hanem a Premier League gólkirályát, Luís Suárezt. Indoklása szerint már rögtön az ellenfél 16-osán képes nyomást helyezni az ellenfélre, és a semmiből helyzetet teremteni, miközben borzasztóan mobilis. Pontosan hozzá tud tenni a mostanában visszavontabban, inkább gólpasszokat osztogató Messi és a szinte bárhonnan gólokat termelő Ronaldo játékához. Ez az álomtrió.

Van egy jó tipped a Clásicóra? Fogadj rá ITT!

ALTERNATÍVA:

A Sky Sports másik két szakértője, Jon Driscoll és Terry Gibson is alkotott egy válogatottat, náluk sincs Casillas, Pepe helyén Jérémy Mathieu, Busquets helyén Luka Modric szerepel, míg Luís Suárezt Neymarral helyettesítik.