Ibra örökre elvágta magát a Barcánál

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 19. 16:17
Eddig sem volt rózsás a kapcsolata a Barcelonával Zlatan Ibrahimovicnak, ám legutóbb nyilatkozatát követően végleg elvágta magát annál az egyesületnél, amelyhez jelenleg még élő szerződés köti. A problémás svéd Josep Guardiola vezetőedzőt ócsárolta a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában, miközben José Mourinhót éltette, akit egyszerűen Napóleonhoz hasonlított.


A Barcelonát bárki képes irányítani, még nekem sem lenne nehéz feladat – kezdte mondandóját a 29 esztendős támadó. – Azt hirdetik, hogy hat trófeát nyertek, de hát ki nem tette volna meg egy ilyen kerettel. Náluk soha sem vonják kérdőre az edzőt."

„Az Inter, a Milan, a Chelsea és a Manchester United esetében 22 olyan sztár van a keretben, aki azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb. Mindegyik klubnál tudják, hogyan kell kezelni 22 egyéniséget, a Barcelonánál Guardiolának fogalma sem volt erről."

„Az én szememben ő egy jó, de tapasztalatlan stratéga, túl fiatal ahhoz, hogy egy ilyen nagyszerű nevekből álló keretet irányítson. Nézzék me Mourinhót, ha valaki, akkor ő képes erre: megérkezik, learatja a babérokat, majd elköszön."

Ibrahimovic megemlékezett interes korszakáról is: „Három szezont töltöttem el a San Siróban, sokat köszönhetek a csapatnak, örök emlék marad. Fogalmam sincs, hogy akkor is megnyertük volna a Bajnokok Ligáját, ha ott maradok, erre utólag nehéz válaszolni."

Végül a svéd zseni szót ejtett arról, milyen most a Milanban futballoznia: „Miután egy új kihívásba kezdesz, ki akarsz tűnni a társaságból, kicsit magadra koncentrálsz, de persze meg kell értened, hogy hosszabb távon a csapaté a főszerep. Én most ilyen alapelvek szerint dolgozom."

Mint ismeretes, augusztusban, a Milan és a Barcelona megegyezett Ibrahimovic kölcsönadásáról a 2010/11-es szezonra. Az egyezség értelmében az olasz együttesnek jövő nyáron elővásárlási joga lesz a papíron a gránátvörös-kékekhez 2014-ig kötődő futballista leigazolására.

A piros-feketék kedden a Real Madrid otthonában lépnek pályára legközelebb, az egész BL-csoportkör talán legjobban várt párosításának első felvonásán, amelyet a SportHirado.hu 20:45 órától élőben közvetít!