Honvéd: egy és negyedmilliós bevétel a jótékonysági mérkőzésen

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 26. 13:27


A Budapest Honvéd FC vezetősége nyilvánosságra hozta a keddi 1-1-es döntetlenre végződő Honvéd-Dunaszerdahely jótékonysági mérkőzés bevételi adatait.

A mérkőzést 1403 fizető néző látta, a jegybevétel bruttó 1 525 100 forint volt. Az áfa levonása utáni 1 271 000 forint bevétel teljes összegét a klub a DAC-Slovan találkozón sérüléseket szenvedett Lengyel Krisztián bankszámlájára utalja át.

 

A fiatalember, aki a Bozsik Stadionban rendezett összecsapás kezdőrúgását is elvégezte,  Dunaszerdahelyen, az ominózus találkozón kitört botrány során olyan súlyosan megsérült, hogy újra kellett éleszteni, majd helikopterrel szállították kórházba. Az egyik fülére megsüketült, jelenleg csigolyaműtét előtt áll.

A magyar szurkolókkal szembeni rendőri fellépés miatt politikai vihart is kavart dunaszerdahelyi találkozó - amelyre mintegy ezer magyarországi drukker utazott el - a 15. percben félbeszakadt, és negyedóráig állt a játék, amikor a rendőrök behatoltak a magyar drukkerek szektorába. Lengyel mellett több más szurkoló is megsérült.