„Gerrardék félnek a szurkolóktól”

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 22. 13:52
A Wales-Anglia "presztízsrangadó" előtt Craig Bellamy, a Liverpool egykori szélsője kavarta fel az állóvizet. A walesi szélső szerint túlzottak az elvárások Capello csapatával szemben, a legjobb példa erre a világbajnokság, ahol egyszerűen összeroppant a teher alatt az angol válogatott.


Szombaton a cardiffi Millennium Stadionban lesz jelenésük az angoloknak, ez bizony nem lesz teadélután John Terry is társai számára, akik a második helyben állnak Eb-selejtezős csoportjukban Montenegró mögött.

Ennek apropóján a hazaiak egyik kulcsembere, Craig Bellamy boncolgatta a Daily Mirrornak, mi lehet az angol válogatott problémája. Véleménye szerint évek óta bénítja a szurkolók túlzott elvárása, s ez olyan klasszisokat is visszavet, mint Steven Gerrard.

"A liverpooli korszakomból tudom, hogy jónéhány játékos félt a válogatottban játszani. Emlékszem például Gerrardra, amint az Andorra elleni meccs előtt azt mondja, életében először nem kockáztatja a labdaeladást, mert nem akarja, hogy kifütyüljék. Csak néztem és azt gondoltam magamban: ez Steven Gerrard, az elmúlt évtized egyik legjobb játékosa, és így érez!"

A Cardiff City támadója ezzel indokolja azt is, hogy Anglia leszerepelt a 2010-es világbajnokságon.

"Követtem az angol csapat meccseit, mint bárki más Nagy-Biritanniában, és nem értek egyet azzal, hogy ez nem világbajnoki favorit csapat volt. A másik kritika, hogy nincs bennük elszántság, ez is sületlenség. A vébé előtt olyan hangulat uralkodott el, hogy néhány játékosnak még a lovagi címet is majdnem beígérték. S bár tényleg a világ legjobb középhátvédjével, a világ legjobb középcsatárával utaztak, de egy hosszú tornát sok minden befolyásol. A németek ragyogóak voltak, mert felszabadultan futballozhattak. A túlzott elvárások miatt az angol csapat ideges, volt, nagyon ideges."