Focista lenne a világ leggyorsabb embere

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 5. 18:07
Szenzációs és egyben meghökkentő "pályamódosításra" készül a világ leggyorsabb embere: Usain Bolt azt tervezi, hogy futókarrierje befejezése után a futballpályákon próbál szép pillanatokat szerezni szurkolóinak. Azt eddig is tudtuk, hogy a jamaikai fenomén vonzódik a labdarúgáshoz, de mostani bejelentése azért nagy meglepetésnek számít. Az is kérdés, hogy van-e egyáltalán labdaérzéke, mert anélkül bizony nem sokat érhet a gyorsasága...


 

A 100 m világcsúcsát 9.58 mp-cel tartó 24 éves sportember idei szezonja sérülés miatt már befejeződött. Elképzelhető, hogy Boltnak hiányzik már a hírverés, ezért állt elő ezzel a furcsa ötletettel…

„Ha keményen készülök, akkor még lehet négy jó évem atlétikában. Ha befejezem itteni pályafutásomat, akkor még legalább két évig futballozni szeretnék. Mindig szívesen néztem a srácokat a pályán, úgy érzem, belőlem is lehetne profi játékos…” – nyilatkozta a 24 éves Bolt a BBC Radio-nak.

Tény, Bolt már többször járt a Manchester United vagy a Real Madrid stadionjában, sokszor megmutatta vonzódását a labdarúgás iránt. De ez még nem lehet elég a váltáshoz, legalábbis a könnyű váltáshoz.

„Szeretném megpróbálni. Lehet, még egy jó csapatba is bekerülhetnék, de lehet, csak közepes együttesbe juthatok. Számomra egyértelmű, védőként vagy támadó középpályásként is jó futballista lehetnék! Valahol ezen posztok közelében…Persze először szeretném 9.4 mp-re javítani a világcsúcsot, mert úgy érzem, az már megdönthetetlen rekord lenne!”