Figo is indul a FIFA-elnökválasztáson

Szerző: MTILétrehozva: 2015. január 29. 09:24
Luis Figo, a portugálok korábbi sztárfutballistája is harcba száll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért.


A 42 éves ex-játékos szerdán, egy nappal a jelentkezési határidő előtt jelentette be döntését, a hivatalos jelöltséghez pedig csütörtök éjfélig be kell gyűjtenie öt nemzeti szövetség ajánlását.

"A futballban élek, és nem tetszik az, amit mostanában látok a FIFA körül" - közölte a 127-szeres válogatott csatár, aki a Real Madridban és az FC Barcelonában is megfordult.

Hétfőn Michael van Praag, a holland szövetség elnöke jelentkezett Joseph Blatter jelenlegi elnök kihívójának, előzőleg pedig a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, valamint David Ginola volt francia válogatott futballista jelezte hasonló szándékát. Zlatan Ibrahimovic menedzsere, a holland Mino Raiola kedden visszalépett a megméretéstől.

A hivatalos jelöltek névsorát várhatóan február 7-én, vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban jelezte, a csütörtökön lejáró jelentkezési határidő után a testületnek "egy kis időre lesz szüksége" ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát.

A nemzetközi szövetség május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.

Címkék: Luis Figo