Ferguson: Nem félünk a Barcelonától

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 5. 10:11
Lehet, hogy a kincstári optimizmus beszél Sir Alex Fergusonból, de azért leírjuk: a Manchester United skót menedzsere nem fél attól, hogy a Manchester Unitedre a félelmetes FC Barcelona vár a Bajnokok Ligája londoni döntőjében. A kiváló szakember úgy véli, a találkozóig hátralévő időben bizonyosan megtalálhatja az üdvözítő taktikát, ehhez pedig az elődöntőben búcsúzó Real Madrid trénerének, Jose Mourinhónak a meglátásait is figyelembe veszi.


A Vörös Ördögök szerdán este simán, 4-1-re győzték le a Schalkét, kettős sikerrel múlták felül a sorozat meglepetéscsapatát. Ferguson már a Chelsea elleni vasárnapi angol szuperrangadóra, a Chelsea elleni sorsdöntő összecsapásra is figyelt, több kulcsjátékost pihentetett. Tehette, a továbbjutás nem forgott veszélyben, de azt az MU legelvakultabb szurkolói is elismerik, a Wembleyben jóval nehezebb dolga lesz a kedvenceknek.

„Nem hiszem, hogy önbizalom nélkül kezdjük majd a döntőt! Az egész szezonban nagyszerű a Barcelona formája, fantasztikus együttessel találkozunk. Nem félünk tőlük, de meg kell találnunk a megfelelő taktikát a fináléra” – jelentette ki Ferguson.

Az MU legutóbb 2009-ben futott össze a katalán együttessel, a római BL-finálét ugyan jól kezdte, de Samuel Eto’o gólja gyakorlatilag romba döntötte a felépített taktikát. Az angol csapat játékosai már nem tudtak fordítani, sőt Lionel Messi fejesgólja izgalommentessé tette a döntő hajráját.

„Legutóbb mi voltunk az esélyesek, de vereséget szenvedtünk. Lehet, hogy azóta tapasztaltabbak lettünk, de ellenfelünk egyértelműen most van a csúcson. Jobban örülnék, ha a Brechin City (skót harmadik osztály – a szerk.) vagy egy hasonló tudása csapat lenne az ellenfelünk …” – jegyezte meg tréfásan a skót menedzser.

Az MU legutóbb 2008-ban hódította el a legrangosabb európai klubtrófeát, akkor az elődöntőben 0-0-ra végzett a Camp Nouban, majd az angliai visszavágón Paul Scholes pazar bombájával 1-0-ra nyert az Old Traffordon a katalán gárdával szemben.

„Már a szezon elején egyértelmű volt, ha mindenképpen döntőt akarsz játszani, akkor jobb, ha elkerülöd a Barcelonát. Mindenki láthatja, milyen teljesítményre képesek a játékosai. Az idegenbeli BL-formánk azonban csodálatos, a döntőt pedig távol az otthonunktól játsszuk. A Wembley semleges pályának számít, de azért az sem árt, ha jól felkészülünk a mérkőzésre.”

Sir Alex Ferguson szakmai stábját kiváló szakemberek alkotják, akik bizonyára tökéletesen fel tudják térképezni a menedzser irányításával a 2009-es BL-győztest. De az MU vezére másoktól is komoly segítséget remél, ezért forduló régi jó barátjához, Jose Mourinhóhoz! A portugál edző az elmúlt szűk három hétben négy alkalommal vezette csatába fiait a Barca ellen.

„Az elmúlt héten is beszélgettünk, noha szó sincs arról, hogy ne láttuk volna már sokszor a Barcelonát. Többször játszottunk egymás ellen, magam is sokszor néztem meg a mérkőzéseiket ebben a szezonban. De segítséget jelenthetnek azok az információk, amelyeket Josétól kaphatunk” – szögezte le Sir Alex Ferguson.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
MU: gála B-csapattal, döntő a Barcával
VIDEÓK! B-csapattal parádézott a Man. United a szerdai Bajnokok Ligája-elődöntő-visszavágón, ahol 4-1-re verte a címvédő Inter hóhérát, a Schalkét az Old Traffordon. Anderson duplája után dőlt el végleg a meccs, összesítésben...
Tovább a teljes cikkhez »