Ferguson elalélt Ronaldo fejesétől

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 14. 13:23
Sir Alex Ferguson a félidőben ledorongolta Patrice Evrát Cristiano Ronaldo fejesgólja miatt, de a lassítás megtekintése után a Manchester United menedzsere belátta: a Real Madrid találatáról bizony nem tehetett a francia balbekk.


 

Cristiano Ronaldo felhőfejessel egyenlített egykori csapata, a Manchester United ellen a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első meccsén, úgy, hogy Patrice Evra fel sem ugrott vele. Sir Alex ezt először szóvá is tette:

„A félidőben kérdeztem Patrice-tól, hogy miért nem akadályozta Ronaldót. Aztán megnéztem a felvételt, és gondoltam: ’Ó, Istenem, miről beszéltem?’” – mondta önkritikusan a skót mester.

„Micsoda fejes volt, hihetetlen! Védhetetlen! És micsoda erő volt benne! Pedig Cristianónak biztosan nehéz volt ellenünk játszania, elvégre hat évet húzott le nálunk, ugyanakkor hatalmas veszélyt jelentett ránk nézve. Ha megkapja a labdát, csak imádkozni tudsz.”

A visszavágón is nagyon oda kell majd figyelni 2008 aranylabdására, a továbbjutás ugyanis az Old Traffordon dől majd el három hét múlva.

„Nagyon nyílt a párharc. Szerintem szerzünk majd gólt az Old Traffordon, de tudjuk, milyen remek kontrákat képes vezetni az ellenfél.”

„Ami a mostani meccset illeti, sok helyzetet dolgoztunk ki, jól játszottunk, időnként kifejezetten támadóan, de nem birtokoltuk eleget a labdát.”

„A Realnál sokkal többet volt a labda, ez nem kérdés, de ők voltak otthon, és nagyon nehéz itt futballozni. Elégedett vagyok a játékosaimmal, olyan eredményt értek el, amivel jó esélyeink vannak az Old Traffordon.”

„Mindkét kapu gyakran forgott veszélyben. David De Geának volt két vagy három remek védése, de két vagy három helyzetet mi is elpuskáztunk” – értékelt Sir Alex.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ronaldo: Nyerhetünk az Old Traffordon
Cristiano Ronaldo a hazai 1-1 ellenére nem gondolja, hogy lépéshátrányban lenne csapata, és úgy véli, a Real Madrid igenis nyerni tud majd az Old Traffordon a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. José Mourinho ötven-ötven...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ronaldo-gól, de lépéselőnyben a United
Cristiano Ronaldo gólt fejelt volt csapata ellen, ám mivel Danny Welbeck is a kapuba csúsztatott, a Real Madrid és a Manchester United 1-1-es döntetlent játszott a Bernabéuban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén....
Tovább a teljes cikkhez »