Fabregas: Még ennél is van feljebb

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 16. 18:04
Az első játéknapon aratott ötgólos győzelem ellenére Cesc Fabregas szerint az Irak elleni mérkőzést is komolyan kell vennie Spanyolországnak, noha tisztában van vele, azon a találkozón csak a Furia Rojának lesz vesztenivalója. Az Arsenal csapatkapitánya nagyon büszke arra, hogy epizódszerepek után meg tudott ragadni a kezdőcsapatban, ám az ázsiaiak ellen apróbb sérülése miatt várhatóan csak a lelátóról szoríthat társainak.



A Furia Roja játszi könnyedséggel, huszonnégy perc alatt öt gólt rúgva söpörte le Új-Zélandot a rustenburgi gyepszőnyegről, amiben Cesc Fabregasnak elévülhetetlen érdemei voltak. A középpályás maga is betalált, és aktivitását mutatja, hogy a csapat valamennyi gólja az ő oldalán, azaz a balon vezetett támadás után született.

Fabregas természetesen nem kizárólag saját érdemeként tünteti fel a sikert, emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy Irak ellen mindkét csapat tiszta lappal indul, és nem lehet kiindulási alapnak tekinteni a vasárnapi eredményeket.

„Nagyon jól játszottunk. Mindig fontos, hogy győzelemmel rajtoljunk egy nagy tornán, és szerencsére a vártnál is könnyebben pipáltuk ki az első feladatot – nyilatkozta megkönnyebbülten a fifa.com-on. – Hosszú út vár ránk, így az, hogy a legtöbben minket tekintenek az első számú esélyesnek, még önmagában nem elég az aranyéremhez.”

„Irakot sem vesszük félvállról. A házigazda Dél-Afrika elleni nyitómeccsüket még a szállodában megnéztük, mielőtt elindultunk volna a stadionba, és a felvételeket részletesen kielemeztük, nehogy kellemetlen meglepetés érjen minket.”

A kiváló játékmester korábban hosszú ideig csak epizódszerepet kapott a válogatottban, ám az utóbbi időben rendre a kezdőcsapatban kap helyet. Fabregas ennyivel azonban nem éri be.

„Irgalmatlan erőfeszítésembe került, hogy ne csak perceket kapjak a kispadról beszállva, de tudomásul kellett vennem, rengeteg kiváló labdarúgó alkotja a spanyol válogatottat. Így még édesebb a munkám gyümölcse.”

Nos, ebből a gyümölcsből Irak ellen várhatóan nem lakmározhat, edzésen ugyanis ütközött Xabi Alonsóval, ami miatt Fabregas várhatóan kihagyja a szerda délutáni találkozót. Hozzá hasonlóan Santi Cazorla játéka is erősen kétséges, a Villarreal középpályását Albert Riera taglózta le a spanyolok gyakorlásán.