Ennyi volt: a Chelsea kirúgta Scolarit

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 9. 17:21
Nem várt tovább a Chelsea labdarúgócsapata, hétfő délután kirúgta az alig hét hónapja a klubhoz érkező brazil menedzsert, Luiz Felipe Scolarit. Az angol élvonalban mindössze a negyedik helyen szerénykedő londoni együttes a hétvégén csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes a Hull City ellen, így már hétpontos hátrányba került a bajnokságban vezető Manchester United mögött. A szakember helyét átmenetileg a másodedző, Ray Wilkins veszi át, ám valószínű hamarosan a West Ham trénere, Gianfranco Zola érkezhet a Chelsea-hez.


Hétfőn délután robbant a bomba, az angol Premier League negyedik helyén álló Chelsea együttese megvált az Avram Grant helyére a nyáron érkező Luiz Felipe Scolaritól.

 

Az 59 éves szakember alatt hetek óta ingott a kispad, az elmaradó eredmények mellett a csapat felől érkező információk szerint az öltözőben sem volt minden rendben.

 

A vasárnapi idén feljutó Hull City ellen elért újabb kínos gólnélküli döntetlen után telt be végképp a pohár a Chelsea vezetősége számára, amely a váltás mellett döntött.

 

„Luiz Felipe Scolari sokat lendített a csapaton, mióta megérkezett, így sajnáljuk, hogy elválnak útjaink” – áll a klub által kiadott közleményben.

 

„Azonban a csapat játéka és eredményei is elmaradtak az előzetes várakozásoktól, és a szezonnak a jelenlegi klucsszakaszában ilyen luxust nem engedhetünk meg magunknak.”

 

A brazil szakember helyét átmenetileg a másodedző, Ray Wilkins veszi át, azonban az angol média szerint a menedzseri pozíció elsőszámú várományosa Gianfranco Zola, a klub korábbi sztárja, jelenleg a szintén a Premier League-ben szereplő West Ham United trénere.

 

NÉVJEGY: LUIZ FELIPE SCOLARI