Elhunyt az egykori világbajnok csatár

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 28. 15:34
Gyászol a német labdarúgás: 82 éves korában elhunyt Alfred Pfaff, aki tagja volt az 1954-ben világbajnoki címet szerzett nyugatnémet válogatottnak. A gólerős balösszekötő a tornán mindössze egy mérkőzésen kapott lehetőséget Sepp Herberger szövetségi kapitánytól, de akkor betalált Grosics Gyula hálójába. Azt a meccset egyébként Magyarország 8:3-ra nyerte meg.


Alfred Pfaff azok közé a játékosok közé tartozott, akire kevés fény vetült az 1954-es világbajnokok közül. A gólerős támadó ugyanis csak kiegészítő ember volt a válogatottban, mindössze a Magyarország ellen 8:3-ra elvesztett csoportmeccsen kapott szerepet. Pedig ott nem okozott csalódást, gólt is rúgott Grosics Gyulának.

Az 1926. július 16-án született Pfaff 1953-ban került be a válogatottba, de 1956-ig mindössze hét meccsen játszott, ezeken két gólt szerzett. Igaz, komoly riválisa volt a posztján, mivel Fritz Walter – akiről a kaiserslauterni stadiont is elnevezték – a korszak legnagyobb német játékosa volt.

A „Don Alfredo” becenévre hallgató Pfaffnak így leginkább a klubkarrier jelentette a kitörést, pályafutása legszebb évei az Eintracht Frankfurthoz kapcsolódnak. A hesseni klubbal 1959-ben sikerült megnyernie a bajnoki címet.

A magyarok elleni döntőben szerepelt csapatból már csak Ottmar Walter, Horst Eckel és Hans Schäfer, a bő keretből pedig Herbert Erhardt és Ulrich Biesinger van az élők sorában.

 

RÉSZLETEK A MAGYARORSZÁG - NSZK (8:3) MECCSBŐL