Elégett a New York Red Bull Chicagóban

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 09:08
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában hazai pályán nyert három góllal a Chicago Fire a New York Red Bull csapata ellen. A győzelemből oroszlánrészt vállalt a rutinos Chris Rolfe, aki mesterhármast szerzett, ráadásul csapata további két találatánál tevékenyt részt vállalt az előkészítésből.


A győzelemmel egyben a Keleti főcsoport második helyét is megszerezte magának a Chicago, így pályaelőnye lesz a rájátszás első fordulójában a New England Revolution ellen.

 

Rolfe korán vezetést szerzett a hazaiaknak, de rájátszásra pályázó vendégek a félidő hajrájában egyenlítettek. A szünetig azonban újabb két találattal szomorította a New Yorkot a hazai gárda: Rolfe előbb távolról talált a kapuba, majd Blanco passzát váltotta gólra.

 

Rolfe a chicagói házi góllövőlistán kilenc találattal az első helyen áll, a gólpasszosoknál hét assziszttal a második.

 

A fordulás után bebiztosította győzelmét a lendületbe jött Chicago: Brian McBride Diego Gutierrez mértani indítását követően volt eredményes.

 

A Red Bull azonban még izgatottan várhatja, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában mit játszanak a riválisok, különösen a Kanases City Wizards, amely velük megegyező pontszámmal áll és csupán két góllal jobb gólkülönbségének köszönhetően áll előttük, a még továbbjutást érő negyedik helyen.

 

A Red Bull azzal vigasztalódhat, hogy az egyenlítő gójukat szerző, házi gólkirály Juan Pablo Angel tizennégy találattal holtversenyben harmadik az MLS góllövőlistáján.

ÉSZAK-AMERIKAI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (MLS), ALAPSZAKASZ:
Chicago Fire – New York Red Bull 5-2 (3-1)
Gólszerzők: Rolfe (11., 38., 44.), McBride (53.), Woolard (75.), ill. Angel (32.), Kandji (88.)