El, 3. kör: a Fradinak lenne a legjobb!

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 15. 13:53
A labdarúgó Bajnokok Ligája után 13.30-tól az Európa-liga 3. selejtezőkörének párosításait is kisorsolták. Bár a 2. kanyar visszavágóit még nem játszották le, azt azonban már lehet tudni, hogy a magyar kupagyőztes Kecskemét egy esetleges továbbjutás esetén az orosz Alanyiját, a bajnoki második helyezett Paks a skót Heartsot, a bronzérmes Ferencváros pedig a litván Suduva, illetve a svéd Elfsborg párharcának győztesét kaphatná ellenfélül. Talán a zöld-fehérek helyzete a legjobb...


 

EURÓPA-LIGA-SORSOLÁS:
Ami a magyarokat illeti:
A Kecskemét az orosz Alanyija Vlagyikavkazt kapta és idegenben kezd - ha továbbjut!
Kazah után orosz. Szegény Kecskemét. Ugyanakkor az Aktobe elleni 1-1-gyel nem a magyar kupagyőztes a továbbjutás esélyese.
A Ferencváros a Suduva/Elfsborg párharc (1. meccsen: 1-1) győztesével találkozik - először odahaza.
Itt még semmi sem dőlt el, de minden bizonnyal az Elfsborg lesz a befutó a litván riválissal szemben. Norvég után egy másik skandináv? A Fradi 2-1-re legyőzte az Üllői úti első mérkőzésen az Aalesundot, viszont műfüvön visszavágózik.
A Paks szintén otthon kezdene (azaz Újpesten) a skót Hearts ellenében.
Amennyiben a Tromsö elleni 1-1-et követően Norvégiából jut tovább a magyar ezüstérmes, László Csaba egykori klubjával, a Ferencváros korábbi UEFA-kupa-csoportellenfelével, a skót Hearts-cal találná szemben magát. Csöbörből vödörbe. 
Ami a többi párosítást illeti:
Lőw Zsolt, Stieber Zoltán és Szalai Ádám csapata, a Mainz finn vagy román együttessel találkozhat (az 1. meccsen: KuPS-Gaz Metan 1-0). Szélesi Zoltán együttese, a Szerbiában 1-0-ra nyerő Olympiakosz Volosz nem jár rosszul, ha továbblép: a hellének vagy luxemburgi, vagy észt csapattal mérkőzhetnek (1. meccs: Diffdange-Levadia 0-0). A tavalyi győztes Atlético Madrid norvég csapattal nézhet farkasszemet, a játéknap rangadója azonban a Stoke City-Hajduk Split meccs lesz.  
A TELJES PÁROSÍTÁS:

Az UEFA játszik velünk, a rendszer frissítette önmagát - na mégegyszer. Magyar még nem kapott ellenfelet... Elnézést kérünk!
13.30 Indul a játék, a csapatok képviselőit köszöntik és a szabályokat ismertetik. Hamarosan kezdünk...
A negyven továbbjutó mellé további harminc csapat érkezik a 3. selejtezőkörben. Az együtteseket hét tizes csoportba osztották a koefficiensek szerint. A három magyar közül egyik sem kiemelt, tehát papíron erősebb ellenfél vár rá. 
ELŐZETES:
Ha a FERENCVÁROS átlép a norvég Aalesundon (1. meccs: 2-1 a Fradinak), akkor a 2. csoportban, nem kiemeltként a következő csapatok közül találhat párra:
- Alkmaar (holland)
- a Rudar (montenegrói)-Austria Wien (osztrák) párharc győztese (1. meccs: 0-3)
- Bursaspor (török)
- a Zeljeznicar (bosnyák)-Sheriff (moldovai) párharc győztese (1-0)
- a Suduva (litván)-Elfsborg (svéd) párharc győztese (1-1)
Ha a PAKS átlép a norvég Tromsön (1. meccs: 1-1), akkor a 6. csoportban, nem kiemeltként a következő csapatok közül találhat párra:
- Sparta Praha (cseh)
- Stoke City (angol)
- a Famaguszta (ciprusi)-Gagra (grúz) párharc győztese (1. meccs: 3-0) 
- Glentoran (észak-ír)-Vorskla Poltava (ukrán) párharc győztese (0-2)
- Hearts (skót)
Ha a KECSKEMÉT átlép a kazah Aktobén (1. meccs: 1-1), akkor az 1. csoportban, nem kiemeltként a következő csapatok közül találhat párra: 
- Atlético Madrid (spanyol)
- Young Boys (svájci)
- Mladá Boleslav (cseh)
- Crvena zvezda (szerb)
- Alanyia Vlagyikavkaz (orosz)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A norvég műfüvön is nyerne a Ferencváros
GÓLVIDEÓK! Ha szerdán este megfeddtük a Videotont, akkor csütörtökön dicsérjük meg a Ferencvárost. A zöld-fehérek karneváli hangulatban fordítottak 2-1-re az Aalesund ellen az Európa-liga 2. selejtezőkörének első összecsapásán,...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Európa-liga: íme a csütörtöki eredmények
Nagyüzem volt az Európa-ligában csütörtökön: a három magyar csapat, a 2-1-re győző Ferencváros és az egyeránt 1-1-es döntetlent játszó Paks, Kecskemét páros mellett további 37 párosítást rendeztek Izlandtól Kazahsztánig....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Paks, Kecskemét: folytatás 1-1-ről!
A Paks hátrányból, a Kecskemét vezetve játszott 1-1-es döntetlent az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első meccsén. A tolnaiak Vayer Gábor góljával egyenlítettek a norvég Tromsö ellen Székesfehérváron, míg a története első...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Előnnyel utazik északra a hősies Fradi
Noha csupán 2-1-re győzte le a Ferencváros a norvég Aalesundot az Európa-liga 2. selejtezőkörének első összecsapásán, a látottak némiképp megnyugtathatják a zöld-fehérek és a magyar futball híveit. A magyar bronzérmes hátrányból...
Tovább a teljes cikkhez »