Egyetemisták fogadták fel Plókai Attilát

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 6. 09:23
Valóra vált néhány lelkes egyetemista álma, kispályás amatőr labdarúgó-csapatukat egy korábbi válogatott játékossal, Plókai Attilával erősítették meg, legalább egy mérkőzésre. Az ELTE TTK első osztályában szereplő Légszomj mindjárt győzött is sztárja duplájának köszönhetően. A találkozó után a manapság U12-es csapatot edző rutinos játékossal beszélgetett a SportHirado.hu.


- Hogyan vették rá, hogy az ELTE egyetemi bajnokságában szerepeljen?

 

 

- Még szeptemberben kerestek meg az interneten, hogy lenne-e kedvem egy mérkőzés erejéig a csapatukban játszani. Sokáig sérült voltam, így nem tudtam vállalni a játékot, de a bajnokság utolsó találkozójára eljöttem.

 

- Milyen érzés volt a fiatalokkal együtt rúgni a bőrt?

 

- Nagyon élveztem a játékot, jó volt látni, hogy ilyen sokan sportolnak, nemcsak a buli és a számítógép foglalja le a srácokat. Mindenki kitett magáért és a győzelmet is megszereztük.

 

- Mit gondol, hogyan változott a tinédzserek hozzáállása a labdarúgáshoz, a gyermekkorához képest?

 

- Sokat változott, és ez nem biztos, hogy előnyükre válik. Nem túlzás állítani, aki egyenesen rúgja a labdát, azt már viszik is külföldre, gyakran az igazi tehetségek elvesznek és a pénz körül forog a világ. Eltűntek az utcai meccsek, a grundok, és már nincs meg az az alázat, amely még az én időmben megvolt.

 

- Korábban számos NB I-es klubban megfordult. Melyik együtteshez fűzik a legszebb emlékek?

- Őszintén szólva én mindenhol jól éreztem magam, talán egy periódus van, amelyre nem emlékszem szivesen, Kispesten a kilencvenes évek végén.

 

- Hosszú pályafutást tudhat maga mögött, szerepelt a válogatottban. Melyik az az esemény, amelyre legszívesebben emlékszik vissza?

 

- Én csak azt tudom mondani, hogy számomra minden mérkőzés örömöt jelentett. Azért megmérkőztem a Manchester Uniteddel és Eric Cantonával, játszottam a régi Wembleyben, az ifjú Del Pieróval és Beckhammel.

 

- Ha jól tudom, nem szakadt el a labdarúgástól, ma is aktívan sportol.

 

- Így van, a BLSZ I-ben szereplő RKSK csapatában játszom, már a fiam is pályára lépett a felnőttek között ebben az együttesben. Egyébként Budapesten az Újlak utcai általános iskolában U12-es gyerekkel foglalkozom, vannak közöttük ügyesek, kevésbé tehetségesek, de a legfontosabb, hogy mindannyian a játék szeretete miatt fociznak.

 

PLÓKAI ATTILA ÉS A FIATALOK
Plókai Attila karrierje Kabáról indult, megfordult a Debrecen, a Honvéd majd a Vasas NB I-es csapatában is. A válogatott mezét hétszer húzta magára, egy alkalommal talált be az ellenfél kapujába.
Szerdán az ELTE TTK első osztályú kispályás bajnokságának utolsó fordulójában szerepelt a Légszomj csapatában. Hatalmas örömet szerzett a játékosoknak és a szép számmal megjelenő szurkolóknak is, hiszen két találatával, remek védekezésével 4-3-ra győzött az együttes.
A bajnokságot egyébként története során másodszor a CSTB, a Csirke Tolvaj Brigád nyerte.