De Rossi szállította a sikert Udinében

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 22:43
Daniele De Rossi duplájával a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott simán legyőzte Grúzia legjobbjait a vb-selejtezők második fordulójában Udinében szerda este. Marcello Lippi tanítványai csak annyit adtak ki magukból, amennyi az üdvösséghez kellett, a grúzok ellen a visszafogott teljesítmény is elég volt a kétgólos sikerhez.


Lippi a várakozásoknak megfelelően három támadót küldött pályára a mérkőzésen, amelyen a ciprusi kiszenvedett győzelem után nem csak újabb sikert, hanem meggyőző futballt is vártak az itáliaiaktól.

 

Nem is kezdett rosszul a squadra azzurra, Toni és Di Natale jópárszor zavart keltett már az első percekben, De Rossi és Aquilani vezérletével pedig rögtön kontrollálták a középpályát. A játékot már ekkor lassítani próbálta a Cúper-csapat.

 

Az első negyedóra végén Toni fejesénél Loria kapus bravúrja mentette meg a góltól a grúzokat, két perccel később pedig Toni elegáns legurítása után Di Natale került nagy helyzetbe a kapu előtt, eltörte azonban a labdát, amely a jobb kapufa mellett gurult az alapvonalon túlra.

 

Újabb két perc elteltével már nem volt kegyelem, Daniele De Rossi kinézte magának a bal felső sarkot, és 28 méterről, ballal gyönyörű bombát helyezett el Grúzia kapujába. Csodagól a javából!

 

Az olasz lendületből nem futotta újabb találatra, és a Schalke légiósa, Kenia nagy helyzete után kiegyenlítettebbé vált a játék. Az azúrkék mezesek a vezetés tudatában ugyanis nem szakadtak meg azért, hogy minden áron eljussanak a grúz kapuig.

 

A második félidő eleje nem a szép futballról szólt, jött is füttyszó bőven a lelátóról. A grúzok voltak aktívabbak, de a játékrész második felében újra elkezdett játszani a csapat, a világbajnok csapat.

 

A 65. percben Aquilani, a 67.-ben a csereként beálló Del Piero foghatta a fejét nagy helyzete után, a másik Juve-cserecsatár Iaquinta pedig még közelebb került a gólhoz, nem sokkal ezután az oldalhálóba tüzelt.

 

A nyomás alatt aztán a végén újra megtört a grúz csapat, két perccel a rendes játékidő letelte előtt Palombo labdáját De Rossi vágta a hosszú alsó sarokba 12 méterről.

 

Megszenvedett a második győzelméért is az olasz együttes, amely fizikailag nem, de játéktudásban annál inkább fölé tudott nőni ellenfelének.

 

A csoport másik szerda esti meccsén Írország nem bírt Montenegróval idegenben, gólnélküli döntetlennel végződött a találkozó. Olaszország száz százalékos, és kétpontos előnyre tett szert a második írekkel szemben.

 

VB-SELEJTEZŐK, EURÓPAI ZÓNA, 8. CSOPORT

OLASZORSZÁG - GRÚZIA 2-0 (1-0)

Gólszerző: De Rossi 17., 88.

Korábbi mérkőzésen:

Montenegró - Írország 0-0