Csalhatott Katar, elvehetik tőle a vb-t

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 20. 15:17
Csalás megalapozott gyanúja miatt új szavazást írhat ki a FIFA a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezésére. Katar nagy valószínűséggel vesztesen jönne ki a voksolásból, a nagy győztes Ausztrália vagy az Egyesült Államok lehetne.


 

Már napokkal a decemberi eredményhirdetés után felmerült a gyanú, hogy Katar tisztességtelen eszközökkel nyerte el a 2022-es vb rendezési jogát, most viszont ténylegesen megégetheti magát.

A katari szervezőbizottság egyik tagja ugyanis azt állítja, a kameruni Issa Hayatou és az elefántcsontparti Jacques Anouma 1,5-1,5 millió dollárt kapott a pályázatot támogató szavazatáért.

Sepp Blatter FIFA-elnök szerint érdemes elgondolkodni azon, hogy új voksolást írjanak ki, amelynek tisztaságát nem lehetne megkérdőjelezni.

A sportvezetőnek személyes érdeke is fűződhet a megismételt szavazáshoz, hiszen a FIFA-elnökségért a katari Mohammed Bin Hammammal csap össze, aki támogatókat veszthet a botrány begyűrűzésével.

A világbajnokság rendezéséért Katar mellett Ausztrália, az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán szállt harcba decemberben.

Címkék: 2022_katar