„Csak pénzt akarnak csinálni belőlem”

Szerző: SHLétrehozva: 2012. július 22. 14:33
Grégory van der Wiel erős kritikát fogalmazott meg az Ajaxszal szemben, mondván, a klub csupán anyagi hasznot akar húzni belőle, semmi más célja nincs. Az edző ennek tényét nem tagadja, de kontextusba helyezte a vádakat.


 

Van der Wiel szerződése jövőre lejár az Ajaxnál, amely mindenáron túl akar adni rajta még a nyáron, hogy ne kelljen ingyen elengednie. A jobbhátvéd besokallt.

„Már ismerem a klub játékospolitikáját. Világos lett a számomra, hogy az Ajax egyszerűen csak pénzt akar csinálni belőlem. Ezért helyeznek rám nyomást. Sosem jó érzés, amikor a klubod azt akarja, hogy távozz” – panaszolta a bekk az Algemeen Dagblad holland lapnak.

„Egyértelmű, hogy immár nem opció a maradás. Már nem rajtam múlik. Remélem, a klub észreveszi, hogy hétéves korom óta itt vagyok. Mindig az volt az álmom, hogy itt futballozzak, mindig száz százalékot nyújtottam, és ez így is marad.”

A vezetőedző, Frank de Boer nem volt elragadtatva Van der Wiel nyilatkozatától, és némileg árnyalta a képet.

„Hogy nyomást helyezünk rá? Van egy bizonyos politikánk, és ezt elmondtuk Grégorynak is két hónappal ezelőtt. Tudja, mit kell csinálnia.”

„Örömmel elengedjük, ha megfelelő ajánlat érkezik, de ha marad, akkor is jó esély van rá, hogy sokat játsszon. Talán minden meccsen pályára lép, talán csak alkalmanként.”

Az összképhez hozzátartozik, hogy nemrégiben még Van der Wiel is mindenképpen menni akart, lehetőleg valamelyik spanyol sztárcsapathoz, de felettébb halvány Európa-bajnoki teljesítménye elvette az érdeklődők kedvét.