BL-mustra: hátul sebezhető a Fiorentina!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 19. 11:07
Szavazz! Kedden a Fiorentinával találkozik a Debrecen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a SportHirado.hu ezért megkérdezte a köztudottan olasz futballfanatikus, egykori magyar szövetségi kapitány Várhidi Pétert, ugyan mi a véleménye a Loki előtt magasodó talján akadályról. A szakember szerencsére lát némi esélyt...


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT, 3. FORDULÓ:
DEBRECEN - FIORENTINA kedd, 20.45
Budapest, Puskás Ferenc Stadion - ÉLŐben a Sporthíradón!

- Kezdjük a legelején. A Debrecen a Fiorentinát kapta egyik ellenfélül a BL-ben. Örül a sorsolásnak?

- Felemás érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, kicsit nekem csalódás a sorsolás. Egyfelöl persze örülök, mert szeretem az olasz labdarúgást, a Fiorentinát. Másfelöl viszont egy olyan együttesről beszélünk, amely életveszélyes, mégsem akkora név. De ez igaz a Lyonra is, amely bombaerős, mégsem piacképes. A Liverpool más történet.

- Kint lesz a Puskás Ferenc Stadionban?

- Magyar emberként mindig és mindenhol a Loki sikeréért fogok szurkolni. Ha tehetem, természetesen kilátogatok a találkozóra. És a másik kettőre is. 

- Mi a véleménye a lilákról?

- Az, hogy nem véletlenül kerültek be a csoportkörbe. Kíméletlenek, gyilkosak, kontráikkal egyik pillanatról a másikra ott teremnek az ellenfelek kapuja előtt. 

- Adrian Mutu, Alberto Gilardino, Sztevan Jovetics...

- Ne is folytassa, éppen erről beszéltem. A Fiorentina ugyan nem világklasszis gárda, de több olyan zseni szerepel benne, akik alapvetően meghatározzák játékát. Gilardino olasz válogatott, tipikus befejező ék, tökéletes fejjátékkal és technikai tudással. Ő világsztár. Mutu más típus, de semmivel sem rosszabb. A román fiú inkább mélységi játékos, a szélről betörve lendületes, határozott futballt mutat be. Ráadásul gólérzékeny. Jovetics? Ő az a futballista, aki beáll és gólt lő. Hihetetlen.

- Most megijesztett. Akkor ezek szerint tulajdonképpen esélye sincs a Lokinak?

- Nem erről van szó. Mert bizony akad hiányosság. A védelemre, pontosabban a középső kettősre gondolok. Gamberini, Kröldrup vagy Pasqual általában nincs a feladat magaslatán. Mindig ez volt a firenzeiek problémája. A hátvédsor.

- Rendben, szóval megvan a recept...

- Így van, mert a Debrecen gyors kontrákkal zavarba hozhatja őket, emellett pedig agresszív középpályás játékkal, harcos felfogással, sok ütközéssel még meglepetést is okozhat. Úgy vélem, ha a Loki ugyanazt az összeszedett futballt játssza majd, mint tette azt a Levszki ellen, akkor itthon egy pontra jó lehet. Megkockáztatom, le is győzheti a Fiorentinát. 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted mire lesz képes a Loki a Fiorentina ellen?
Sima zacskó, esélyünk nem lesz! 24.6%
 
Megszorongatjuk az olaszokat, egy ikszre jók vagyunk 22.7%
 
Magyar csárdás, győzelem! 15.2%
 
Mindegy, csak rúgjunk már egy gólt! 37.6%
 

Az E-csoport állása:
1. Lyon 2 2 0 0 5-0 6
2. Fiorentina 2 1 0 1 2-1 3
3. Liverpool 2 1 0 1 1-2 3
4. DEBRECEN 2 0 0 2 0-5 0
FIORENTINA KISOKOS:
A Fiorentina csapatát 1926. augusztus 26-án alapították. Két egyesület, a Libertas, és a Club Sportivo Firenze összeolvadásából. A klub székhelye eleinte a Via Belleniben volt, és a mára már szimbólummá vált lila mez sem találtatott ki akkor még. A kezdeti színek a piros és a fehér volt, melyek a fent említett két egylet színei is voltak egyben.
Város: Firenze
Stadion: Stadio Artemio Franchi (befogadóképesség: 47 282 fő)
Elnök: Andrea Della Valle
Vezetőedző: Cesare Prandelli
Sikerek:
Bajnoki címek: 1956, 1969

Kupagyőzelmek: 1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001

Olasz Szuperkupagyőztes: 1996

KEK győztes: 1961

BEK ezüstéremes: 1956

UEFA-kupa ezüstérmes: 1990
Játékosok:
Kapusok: Sébastien Frey, Vlada Avramov, Andrea Seculin
Hátvédek: Per Kröldrup, Dario Dainelli (csapatkapitány), Manuel Pasqual, Lorenzo De Silvestri, Cesare Natali, Juan Manuel Vargas, Gianluca Comotto, Alessandro Gamberini
Középpályások: Cristiano Zanetti, Marco Donadel, Riccardo Montolivo, Martin Jörgensen, Massimo Gobbi, Mario Alberto Santana, Nsereko Savio, Marco Marchionni
Csatárok: Alberto Gilardino, Adrian Mutu, Sztevan Jovetics, Ignácio Castillo
forrás: violachannel.tv
Várhidi Péter lát esélyt a Fiorentina ellen