Bilic nem megy edzőnek a West Hamhez

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 4. 11:51
Slaven Bilic semmiképpen sem lesz a West Ham United vezetőedzője, ki akarja tölteni 2010-ig szóló szerződését a horvát labdarúgó-válogatottnál. A londoniak kispadja szerdán üresedett meg, egyelőre nem is jelölték ki Alan Curbishley utódját.


„Már többször kérdeztek arról, dolgoznék-e a West Ham Unitednél, de semmit sem tudok mondani. A 2010-es világbajnokság végéig szól a szerződésem a horvát válogatottnál” – jelentette ki a nyári Európa-bajnokságon negyeddöntős együttes szakvezetője.

 

Slaven Bilic az 1996-97-es szezonban szerepelt a londoni együttesben, 48 találkozón 2 gólt szerzett. A horvát válogatott élére 2006. július 25-én nevezték ki a sikertelen világbajnoki szereplés után távozó Zlatko Kranjcar helyére.

 

Curbishley a WHU megváltozott pénzügyi stratégiája miatt mondott le, ellenezte a csapat legjobbjainak kiárusítását, a jelentős erősítések elmaradását. Tavaly nyáron még Kieron Dyer, Freddy Ljungberg és Lucas Neill, vagyis három rendkívül elismert futballista csatlakozott a kerethez, de idén inkább az eladásokra fektette a hangsúlyt Björgolfur Gudmundsson elnök.

 

Távozott Ljugnberg, valamint a szintén kulcsembernek számító Anton Ferdinand, George McCartney, John Pantsil és Bobby Zamora. Az új igazolások közül csak a Laziótól megszerzett Valon Behrami számít ismert névnek.

 

A klub egyébként azzal magyarázta a fizetések csökkentését és a visszafogott átigazolási politikát, hogy a jövőben az eddig ezekre a kiadásokra szánt pénzekkel az edzőközpontot és az orvosi szolgáltatások minőségét kívánják javítani.

 

Biliccsel szemben a West Ham United korábbi olasz sztárja, Paolo Di Canio szívesen leülne a megüresedett kispadra, angliai médiaértesülés szerint a szurkolók is szívesen látnák.

 

„Angliai munkára várok, minden vágyam, hogy visszatérjek. Úgy érzem, pozitív változásokra lennék képes” – mondta a korábbi kiváló csatár, aki március 10-én jelentette be visszavonulását.

 

„Nyáron edzői leckéket vettem, szeretnék munkát kapni. Álmaim klubja a West Ham United, szívemben őrzöm a klubot. Remélem, visszatérhetek Londonba és átvehetem a West Hamet” – szögezte le Di Canio.