Benítez kesereg, Hiddink vállat von

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 20. 15:39
Péntek dél után néhány perccel alakult csak ki a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítása, ám a csapatok vezetői, illetve játékosai máris elkezdték találgatni a továbbjutás esélyeit. Rafael Benítez némileg csalódott, hogy a Chelsea rendezheti a visszavágót, a Kékek mestere, Guus Hiddink azonban csak egy dologgal foglalkozik: a továbbjutással. A Barcelona elnöke, Joan Laporta sajnálja, hogy nem a BL későbbi stádiumában találkozik csapata a Bayernnel, míg a Portóval megmérkőző MU trénere, Alex Ferguson elégedett a sorsolással.


LIVERPOOL-CHELSEA

Rafael Benítez, a Liverpool menedzsere: Hátrányosan érint minket, hogy az Anfielden rendezik az első meccset, de a közönségünk támogatásával képesek lehetünk arra, hogy számunkra kedvező eredménnyel utazzunk a Stamford Bridge-re. A bajnokságban kétszer már megvertük a Chelsea-t, ám ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A BL össze sem vethető a hazai pontvadászattal, közel hasonlónak ítélem meg a két csapat továbbjutási esélyeit.

Guus Hiddink, a Chelsea menedzsere: Ha azt szeretnénk, hogy Bajnokok Ligája-döntőt játsszunk májusban, minden utunkba kerülő ellenfélen át kell verekednünk magunkat, teljesen mindegy, hogy éppen a Liverpoolról, a Manchester Unitedről vagy a Barcelonáról van-e szó. Az angol futballt rendkívüli érdeklődés övezi mindenhol a világon, így a szurkolók csak jól jártak ezzel a párosítással. Nem fognak unatkozni egy percig sem!

 

Action Images

BARCELONA-BAYERN MÜNCHEN

Joan Laporta, a Barcelona elnöke: A müncheniek nem szerepeltek a kívánságlistánkon, de most már kár ezen rágódni. Növelte volna az esélyeinket, ha idegenben kezdünk, de ez sem jött össze. Azért sajnálom, hogy a Barca és a Bayern már a legjobb nyolc között összecsap, mert a két klub között kiváló a viszony, valamelyikünk azonban így még az elődöntőt sem éli meg. Szívesebben ütköztünk volna meg mondjuk a fináléban. Varázslatos este lesz a párharc első felvonása a Nou Campban, már ott dűlőre kellene vinni a dolgokat.

Jürgen Klinsmann, a Bayern München vezetőedzője: Óriási erőpróba, Európa legjobb csapata ellen kaphatjuk meg arra a kérdésre a választ, hogy hol is tartunk valójában. Nehéz dolgunk lesz, ez vitathatatlan, de ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. A Barcelona egy jókora akadály az utunkban, de nem félünk senkitől. Két dologban hiszünk: saját magunkban és a továbbjutásban. Ha ilyen bivalyerős riválissal akadunk össze, akkor ideális esetben a második meccset játsszuk odahaza. Ebben nincs is hiba, Münchenben kiharcolhatjuk az elődöntőt.

MANCHESTER UNITED-PORTO

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere: Nem panaszkodhatunk a sorsolásra. Állandóan azon megy a vita, hogy a hazai vagy az idegenbeli nyitány a kedvezőbb, szerintem teljesen mindegy. Ami a legfontosabb, ne kapjunk gólt az Old Traffordon. Találkoztunk már a Portóval, tiszteljük a portugál csapatokat. Nálunk az utóbbi években igen erőteljes a portugál jelenlét, elég, ha csak három nevet említek: Carlos Queiroz, Cristiano Ronaldo és Nani. Összességében mindenképpen elégedett vagyok, már alig várjuk a találkozókat.

Jesualdo Ferreira, az FC Porto vezetőedzője: A hazai porondon is lesznek még feladataink mielőtt a nemzetközi hadszíntéren farkasszemet néznénk a Manchester Uniteddel. Szeretném hangsúlyozni, senkit sem pihentetek a BL-negyeddöntő előtt, a játékosaimnak bírniuk kell a strapát, szívvel-lélekkel kell küzdeniük. Megjósolhatatlan, mi lesz, bármi megtörténhet. Mielőtt az előbbiek miatt bárki is túlzott optimizmussal vádolna meg, kijelentem, az MU és a Porto közti különbség szakadéknyi. Európában semmivel sem rosszabb a megítélésünk, mint nekik, de ők egy más világban élnek.

Action Images


VILLARREAL-ARSENAL


Robert Pires, a Villarreal középpályása:
Fokozott izgalommal várom az Arsenal elleni párharcot, először játszom volt csapatom ellen. Érzelmes pillanat lesz visszatérni Londonba még akkor is, ha nem egykori sikereim helyszínén, a Highburyben, hanem az Emiratesben kerül sor a visszavágóra. Azt azonban nem szabad elfelejtenem, hogy a Villarreal színeit képviselem, így mindent meg kell tennem azért, hogy mi jussunk Európa négy legjobb csapata közé.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere: Némi előnyt jelenthet számunkra, hogy idegenben kezdünk, de ezen a szinten már nagyon nehéz okosnak lenni. A spanyol ellenfelekből alaposan fel kell készülni, de rengeteg múlik majd a pillanatnyi formán. Önmagában már azt hatalmas sikerként értékelem, hogy tíz egymást követő évben bejutottunk a topcsapatok versengésének főtáblájára, az egyenes kieséses szakaszban pedig már bármi megtörténhet. Ennek a párharcnak sincsen egyértelmű esélyese, nem egy kellemetlen pillanatot szerezhet nekünk a jó erőkből álló Villarreal.

BAJNOKOK LIGÁJA, A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI:
Villarreal-Arsenal, (első mérkőzés: 04.07., visszavágó: 04.15.)
Manchester United-Porto (04.07., 04.15.)
Liverpool-Chelsea (04.08., 04.14.)
Barcelona-Bayern München (04.08., 04.14.)
A mérkőzések egyaránt 20 óra 45 perckor kezdődnek.