Benítez halasztott volna a vulkán miatt

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 20. 11:29
Dühöng és bosszús a Liverpool FC vezetőedzője. Rafa Benítez ugyanis úgy véli, az Európai Labdarúgó-szövetség tekintettel kellett volna lennie az izlandi vulkánkitörés nemzetközi légtérzárra, amely miatt a Vörösök csak bonyolult úton juthatnak el Madridba. A spanyol szakember szerint el kellett volna halasztani az Európa-liga csütörtöki két elődöntőjét.


A Pool az Atlético Madrid vendége lesz, vagyis hosszú út vár a küldöttségre. A BBC beszámolója szerint a szigetországi együttes kedden vonattal indul a spanyol fővárosba. Pedig hétfőn este még bajnokit játszott a Benítez-csapat, 3-0-ra győzte le a West Ham Unitedet. Bizonyos, hogy Gerrardék nem örülnek annak, hogy lerövidült a pihenő idejük…Igaz, kedden este megállnak az angolok Párizsban, ott töltik az éjszakát.

„Elutazunk Londonba, majd ott kiderül, mi lesz a sorsunk. Lehet, hogy mégis megnyitják a légteret és talán repülővel folytathatjuk az utunkat” – mondta Benítez.

A spanyol tréner azt is elárulta, hogy csak szombaton ér haza a Liverpool, vasárnap pedig már következik a Burnley elleni bajnoki…

„Folyamatosan figyeljük az eseményeket, óráról-órára tájékozódunk, két-három eshetőséget is figyelembe vettünk. Az 1980-as években, még játékosként élhettem át, milyen is az, ha 12-14 órát kell vonatoznunk…Ilyen körülmények között az elődöntő elhalasztása lett volna a jó megoldás, de nincs mit tenni, alkalmazkodunk a helyzethez” – jelentette ki a Pool trénere.

A másik angol csapat, a Fulham csütörtökön Hamburgban szerepel, közel félnapos vonatozás vár Geráékra…