Bayern-City, Liverpool-Real, PSG-Barca!

Szerző: SHLétrehozva: 2014. augusztus 28. 19:02
Csütörtök kora este Monte Carlóban elkészítették a Bajnokok Ligája 2014-es főtáblájának sorsolását, amelyen a Bayern München, a Manchester City és a Roma is halálcsoportba került, ugyanis egy kvartettbe osztották be a német bajnokot, az angol aranyérmest, és a Serie A második helyezettjét. Az Arsenal sem lehet túlságosan elégedett. Cristiano Ronaldo lett az UEFA Év játékosa.


A szeptember 16-a és december 10-e között zajló csoportküzdelmek során már rögtön az első fordulóban megütközik egymással a Dortmund és az Arsenal (a Signal-Iduna-Parkban), a Bayern és a Manchester City (az Allianz Arenában), valamint egy harmadik német csapat, a Schalke is iparkodhat majd a rajton a Chelsea otthonában.

A Barcelona legnehezebbnek ígérkező BL-meccsét Luis Suárez nélkül lesz kénytelen megvívni, a párizsi vendégjátékra ugyanis már a második körben, szeptember végén sor kerül.

Talán a legnagyobb klasszikusnak a Liverpool-Real párbaj ígérkezik (15 BL/BEK-trófeát nyert a két klub összesen), október végén a hispánok látogatnak az Anfieldre, két héttel később az angolok a Bernabéuba.

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

19:02. CR ELŐSZÖR!

Cristiano Ronaldót szavazták meg az UEFA Év labdarúgójának (a 2013-2014-es szezonra vonatkozóan) csütörtök este Monacóban, a BL-sorsolást követően.

18:50. Minden fordulóban lesz egy rangadó az E jelű kvartettben. Szerinted melyik lesz a csúcspárharc a csoportkörben?

18:42. A BL-SORSOLÁS VÉGEREDMÉNYE:

A-CSOPORT: Atlético, Juventus, Olympiakosz, Malmö

B-CSOPORT: Real, Basel, Liverpool, Ludogorec

C-CSOPORT: Benfica, Zenit, Leverkusen, Monaco

D-CSOPORT: Arsenal, Dortmund, Galatasaray, Anderlecht

E-CSOPORT: Bayern, Man. City, CSZKA, Roma

F-CSOPORT: Barca, PSG, Ajax, APOEL

G-CSOPORT: Chelsea, Schalke, Sporting, Maribor

H-CSOPORT: Porto, Sahtar, Bilbao, BATE

18:01. A Ludogorec és a Malmö először BL-főtáblás.

18:00. Iker Casillas hozta be a BL-trófeát, amelyet megemlékezés követett az idén elhunyt két futball-legendáról, Eusebióról és Di Stéfanóról. Kezdődhet a sorsolás! A finálét egyébként Berlinben rendezik majd.

KEZDÉS: 17:45.

A SORSOLÁSI KALAPOK (AZ UEFA-koefficiens alapján)

1. kalap: Real, Barca, Bayern, Chelsea, Benfica, Atlético, Arsenal, Porto.

2. kalap: Schalke, Dortmund, Juventus, PSG, Sahtar, Basel, Zenit, Manchester City.

3. kalap: Leverkusen, Olympiakosz, CSZKA, Ajax, Liverpool, Sporting, Galatasaray, Bilbao.

4. kalap: Anderlecht, Roma, APOEL, BATE, Ludogorec, Maribor, Monaco, Malmö.

Érdekesség, hogy azon csapatok közül, amelyeket a harmadik vagy a negyedik kalapba rangsoroltak a csoportkör előtt, egyedül a 2002-2003-as Milan tudott BL-t nyerni.

Rövid felvezetés: Akár egy Real, PSG, Liverpool, Roma, vagy egy Bayern, Juventus, Liverpool, Monaco csoport is összejöhet Monte Carlóban. Azonos nemzetbeli együttesek nem kerülhetnek egy kvartettbe. A procedúra után azt is bejelentik, ki volt az előző szezon legjobb játékosa az UEFA szavazása alapján (Neuer, Robben és Ronaldo a három jelölt). Kövesd élőben a fejleményeket velünk!