Balhé: 20 percig szünetelt a BL-meccs

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 9. 11:18
VIDEÓ! Alig kapta meg a 2018-as világbajnokság rendezését Oroszország, máris kínos helyzetbe került, hiszen a Szpartak Moszkva szurkolói egyik társuk korábbi halála miatt tüntetve valóságos káoszt okoztak a Zsolna otthonában rendezett Bajnokok Ligája-mérkőzésen.


A vendég drukkerek nem ok nélkül lázadtak, a klub körül egyik ultrájuk halála óta feszült a hangulat, akit a problémás Észak-kaukázusi országrészben gyilkoltak meg bevándorlók. A szimpatizánsok a héten felvonultak Moszkva utcáin és Szlovákiában is hallattak magukról.

A férfi halála miatt forrongó mintegy 400 fős csoport petárdákat és fáklyákat dobált a pályára, majd többen a gyepre rohantak, amiért a játékvezető már a negyedik percben kénytelen volt húsz percre felfüggeszteni az összecsapást.

A játékosok mindent megtettek szurkolóik lecsillapítására, amely ezek után többé-kevésbé sikerült, ráadásul 2-1-es győzelemmel örvendeztették meg őket annak ellenére, hogy az utolsó negyedórát tíz emberrel voltak kénytelenek lejátszani.

A Szpartak Moszkva a Chelsea és a Marseille mögött az F-csoport harmadik helyén zárt és az Európa-ligában folytatja. Az ultrák már előre jelezték, további attrocitásokat várhatók, így szeretnék felhívni a figyelmet a Dél-Oroszországban zajló viszályos helyzetre.

Két részlet a szurkolói balhéról