Az ESMTK kihúzta iksszel Barcikán

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 15:52
Megosztozott a pontokon a Kazincbarcika és az ESMTK a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 13. fordulójában szombaton délután. A vendégek csak elvétve jutottak el a borsodiak kapujáig, de akkor eredményesek voltak, a végén pedig szerencsével megtartották a döntetlent.


 

LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 13. FORDULÓ:
Kazincbarcikai SC – ESMTK 2-2 (0-1)
Kazincbarcika, 400 néző. Vezette: Szőllősi (Vígh T., Agócs J.)
KBSC: Botló – Hanász, Bányai, Kovács R., Sebők (Debreceni 55.), Kerékgyártó, Olasz, Zimányi (Engi, 55.), Kerekes, Stevica (Romhányi, 61.), Binder. Vezetőedző: Koleszár György.
ESMTK: Bonica – Agócs, Czakó, Farkas A., Élő, Denis (Papp T. 95.), Herczeg, Újhegyi (Szemán, 90.), Nagy D., Szőke, Vörös (Szabó, 72.). Vezetőedző: Menczeles Iván.
Gólszerző: Binder (64.), Romhányi (85.) ill. Farkas A. (7., 52.)
Kiállítva: Szőke (86.)

Rengeteg lehetőséget hagyott ki a Kazincbarcika az ESMTK ellen, a meccs döntő többségében gyakorlatilag fölbillent a pálya, akkora fölényben futballozott a borsodi együttes. A helyzeteket azonban kihagyták a vendéglátók, az ESMTK pedig amikor a kapu elé került, kihasználta a helyzeteit.

 

Az első percekben a KBSC gyakorlatilag odaszögezte a kapujához a fővárosiakat, de egy kontrából mégis az erzsébetiek szereztek vezetést: egy mélységi indítást Farkas András kapott meg a tizenhatoson belül, aki fölnézett és a kilépő Botló alatt a hosszú sarokba gurított, 0-1.


A szünetig már nem változott az eredmény, pedig a Barcika többször is odaért az ellenfél kapuja elé. A ziccerek azonban kimaradtak, és deffenzív játéka ellenére előnnyel térhetett pihenőre Menczeles Iván együttese.


Sőt a második félidőben – szintén a hetedik percben – megduplázta vezetését az ESMTK. Egy rendkívül látványos kombináció, kényszerítő után ismét Farkas elé került a labda és gyakorlatilag lemásolta első gólját. Ismét tolt egyet a labdán, majd higgadtan a hosszú sarokba passzolt, 0-2.

 

A KBSC ezután nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy „visszakapaszkodjon” a meccsbe. Egy 18 méterről megítélt szabadrúgást Binder nagy erővel küldött a jobb alsó sarokba (1-2), ezzel pedig ismét nyílttá vált az összecsapás. A házigazdák az utolsó negyedórában még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, és öt perccel a rendes játék idő letelte előtt siker koronázta az erőfeszítést, összejött az egyenlítés. Hanász hosszú felívelését a védők mögül érkező Romhányi kaparintotta meg, a csereként beállt csatár pedig kapujából kilépő Bonica fölött az üres kapu közepébe emelt, 2-2.


A végén a KBSC előtt még a győzelem megszerzésére is adódott lehetőség, hiszen színészkedés miatt Szőke megkapta a második sárga lapját, majd rögtön a pirosat. Az egész mérkőzésen szövegelő játékos tehát idő előtt mehetett zuhanyozni. A hosszabbításban azonban már csak egy említésre méltó esemény történt. méghozzá, egy büntetőterületen belüli kezezés. Ezt nem fújta le Szőllősi játékvezető, az ESMTK pedig „elcsalta” hátralévő időt, így döntetlennel ért véget az összecsapás.

 

EDZŐSZEMMEL:
Koleszár György: - Helyzetek tömkelegét hagytuk ki, ezért meg kellett elégednünk a döntetlennel.
Menczeles Iván: - Egy könnyen megnyerhető mérkőzést hoztunk nehezen döntetlenre. Személy szerint én még Barcikán nem kaptam ki, örülök, hogy folytatódott ez a sorozat.