„Az angol 4. osztály jobb a Serie A-nál”

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 3. 17:23
A lehető legélesebb hangon kritizálta az olasz futballt Paolo Di Canio, a West Ham és a Lazio egykori vezéregyénisége, a negyedosztályú Swindon Town jelenlegi menedzsere. A téma azért is aktuális, mert a nyáron két istenáldotta tehetség is elhagyta-elhagyja Itáliát (Alexis Sánchez, Javier Pastore.)


Di Canio a La Gazzetta dello Sportnak adott terjedelmes interjújában elmondta, szerinte az angol negyedosztályban jobb focit játszanak, mint az olasz élvonalban.

A calcio több ikonjának is beszólt, például között a klubhűségéről híres Francesco Tottinak és Alessandro Del Pierónak.

"Ha a Roma és a Juve még mindig Tottiba, illetve Del Pieróva kapaszkodik, akkor el lehet képzelni, mekkora a baj. Az egyik 35 éves, a másik 37. Olyan focisták kellenének, akik keresztbe-kasul futják a pályát. Mi különbözteti meg Di Caniót Tottitól? Én szerettem a párharcokat, ő meg elvárja, hogy kivételezzenek vele. Én felfedezem a világot, ő egy métert sem tesz meg a saját holdudvara nélkül."

Végül a City fenegyerekére, Mario Balotellire is kitért, aki Di Canio óta talán a legkevésbé kezelhető olasz játékos, aki csak pályára lépett az olasz pályákon.

"Balotelli? Állandóan harcban áll a világgal. Egy olyan tehetséget, mint ő, tenyerén hordozhatná a világ, erre folyton kihívja maga ellen a sorsot."