Az Ajax mindenáron megválna Suáreztől!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 19. 17:42
Mi értelme van a Bajnokok Ligája-szereplést kínáló Ajaxból egy angol középcsapathoz, a Fulhamhez szerződni, ráadásul számottevő fizetéscsökkentés fejében? A választ a szóban forgó Martin Jol korábbi alkalmazottja, az egykor az amszterdamiak ifjúsági csapatát irányító tréner, Arnold Muhren adta meg, aki Luis Suárezzel példálózott, mint a vezetőedző távozásának egyik első számú indoka.


 

„Tudom, hogy Martin nem érzi jól magát az Ajaxnál, mert szeretne néhány játékost vásárolni, ám nem teheti, mert a klubnak csak tavaly 21 millió eurós hiánya volt" – kezdte magyarázatát a szakember a Sky Sportsnak.

„Addig nem is tehet semmit, míg az egyesület egy-két futballistájától meg nem válik, ugyanis más rendelkezésre álló összeg nincs, ebből szeretnék előteremteni a forrásokat" – folytatta Muhren.

„Foggal-körömmel csatárt szeretne venni, ám a vezetőségtől azt a választ kapta, hogy ha belemegy Luis Suárez eladásába és elfogadja Marko Pantelics csupán egy évre szóló szerződés-hosszabbítását, akkor zöld lámpát kap. Ő ebből nem kér és továbbáll" – hangzott az indoklás.

„Gondoljunk bele reálisan, Martin a holland bajnokságot szeretné megnyerni, erre azt a választ kapja, hogy adja el Suárezt, aki az előző idényben csak az Eredivisie-ben 35 találatot lőtt, azaz lehetetlen lenne helyettesíteni" – zárta mondandóját Muhren.

Mohamed El-Fayed, a Fulham dúsgazdag arab tulajdonosa Roy Hodgson Liverpoolba igazolása óta keresi az új menedzsert, akit egyre inkább úgy tűnik Martin Jol személyében talált meg. A döntés meghozatalában könnyedén szerepet játszhat, hogy a holland korábban három évig a városi rivális Tottenham Hotspurt irányította. 

Az ügyben egyelőre nincs hivatalos döntés, az Ajaxnál tapasztalható viszonyokat látva azonban könnyen elképzelhető, nem várat sokat magára a bejelentés, ahogy Suárez távozása sem.