Arsenal, Chelsea: elkezdődött!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 17. 18:13
Az Arsenal laza négygólos győzelemmel kezdte a 2010-11-es idényt a Barnet elleni felkészülési mérkőzésen. Samah bemutatkozott, jól mozgott. A Chelsea már nagyobb küzdelem árán nyert, ami azonban külön öröm a Kékeknek: a győztes gólt a december után visszatérő Essien szerezte.


 


Az Arsenalban mindkét új igazolás, Laurent Koscielny és Maruan Samah is kapott egy-egy félidőnyi lehetőséget a Barnet ellen, előbbi az első, míg utóbbi a második játékrészre szállt be.

A látottak alapján mindketten jól mozogtak, és ők is kivették a részüket az Ágyúsok rendkívül sima, 4-0-s győzelméből.

Andrej Arsavin már a második percben vezetést szerzett, majd Jay Simpson vágott kettőt, hogy aztán fordulás után Samir Nasri beállítsa a végeredményt.

A vb-n szerepelt játékosok pihenőt kaptak a meccsen, az elkívánkozó Manuel Almunia és Eduardo azonban vélhetően más okok miatt nem ült le még a kispadra sem.

A Chelsea eközben jobban megszenvedett a győzelemért, igaz, ellenfele a Barnetnél jóval magasabban jegyzett Crystal Palace volt.

A találkozót az a Michael Essien döntötte el a Kékek javára, aki decemberi sérülése óta most játszott először.

Carlo Ancelotti lényegében a tartalékegyüttesre számított, így a Liverpooltól igazolt Josszi Benajun bemutatkozása is várat magára.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
Barnet-Arsenal 0-4 (Arsavin 2., Simpson 16., 45., Nasri 75.)
Crystal Palace-Chelsea 0-1 (Essien 60.)
Darlington-Sunderland 0-1 (Zenden 83.)