Anglia győzelmével megnyerte csoportját

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 23:10
James Milner és Gabriel Abgonlahor góljával győzött Portugália ellen az angol válogatott és első helyen végzett csoportjában az U21-es Eb-selejtezők legutóbbi fordulójában. A rájátszásba jutott, száz százalékos teljesítményét megőrizve a spanyol együttes illetve Ausztria de a továbbjutás kapujában áll Finnország csapata is. Győzelmével csoportja élére lépett Németország és Olaszország.


Csütörtökön, Skócia győzelmét követően újabb 14 mérkőzéssel folytatódtak a U21-es Európa-bajnoki selejtezők pénteken. Londonban a Wembley stadionban az angol-portugál párharc tétje a hazaiak számára a rájátszást érő első hely bebiztosítása volt.

 

A második helyen álló vendégek egy James Milner által értékesített büntetővel kerültek hátrányba még az első félidőben, majd a 63. percben Gabriel Abgonlahor révén Anglia biztosította továbbjutását.

 

Hetedik mérkőzését is megnyerte, ezzel száz százalékos teljesítménnyel végzett csoportja élén a spanyol együttes, amely pénteken nagy küzdelemben, Xisco 85. percben találatával hozta el a három pontot Kazahsztánból.

 

Győzött a német és az olasz válogatott, így közel állnak a továbbjutás kiharcolásához. A magyar válogatott vasárnap 17 órától Szerbia ellen lép pályára, ha győz csapatunk, akkor megelőzi déli szomszédunkat és a második helyen végezve csoportjában reménykedhet a továbbjutásban. Minden egyéb esetben búcsúzik a magyar csapat.

 

Az U21-es Eb-selejtezők során a tíz csoportba sorolt válogatott közül 14-en jutnak a rájátszásba, ahol két mérkőzésen dől el melyik hét csapat csatlakozik a rendező Svédország együtteséhez.

 

A kvalifikáció első fázisa az utolsó fordulóval október 15-én zárul.

 

 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Három egymást követő siker. Szerinted kijuthat-e a magyar labdarúgó-válogatott 1972 után ismét az Eb-re?
Persze, mostantól nincs megállás, találkozunk az Eb-n! 11.5%
 
A hollandok más dimenziót képviselnek, becsúszhatunk másodikként - de a pótselejtezőn elvérzünk 24.2%
 
Végre leverjük a svédeket: másodikként, a pótselejtezőben csodát teszünk és kijutunk! 41.5%
 
Miről beszélünk? 22.8%