Anelka megmentette Ancelottit

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 23. 10:31
A Chelsea Nicolas Anelka duplájával 2-0-ra legyőzte Koppenhágában a tétmeccset két és fél hónapja nem játszott Köbenhavn együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ezzel a londoni visszavágó előtt kényelmes helyzetbe került. A sikernek Carlo Ancelotti örülhetett a legjobban, aki amellett, hogy dicsérte csapatát felóhajthat, mert megmentették az irháját. Egyelőre.


„Még mindig életben vagyunk. Azt szeretném, ha minden hátralévő meccsünkön hasonlóan jól futballoznánk az idényben – kezdte elemzését az olasz menedzser. – Intelligens focit mutattunk be, pontosan passzoltunk, hatékonyan és lendületesen támadtunk.”

Mindez elég volt ahhoz, hogy a március 16-i visszavágóra tetemes előnyt szerezzenek a Kékek, nem mellesleg Ancelotti is a posztján maradhat. Angol lapok legalábbis erről beszélnek. A talján szakember pedig a válogatási szisztémáját magyarázza.

„Nálam játszanak Európa legjobb csatárai – folytatta. – Ezért minden meccs előtt nehézséget okoz eldönteni, kik kapjanak szerepet a kezdőcsapatban. Most sem volt másképp, de úgy éreztem, Torres és Anelka frissebb Drogbánál, hiszen ők ketten nem játszottak szombaton az Everton ellen. Ami nagyszerű, hogy mindannyian elfogadták a döntésemet.”

Ancelotti hozzátette, Fernando Torres egyre jobban beilleszkedik a csapatba, és bár nem lőtt még gólt, egyre veszélyesebb az ellenfelek kapujára.

„A következő meccsén gólt fog lőni – üzent a Manchester Unitednek Ancelotti. A Chelsea jövő kedden 20.45-től fogadja a Stamford Bridge-en világhírű riválisát…

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Anelka összetörte a dán álmokat
A Chelsea Nicolas Anelka duplájával 2-0-ra nyert Koppenhágában, ezzel lényegében már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A dánok a csoportkörben szárnyaltak, akkori teljesítményüknek...
Tovább a teljes cikkhez »