Andrej Arsavin máris bombaformában!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 1. 19:12
A házigazda Arsenal labdarúgócsapata 2-1-es győzelemmel kezdte a 2009-es Emirates-kupát orosz klasszisának, Andrej Arsavinnak hála. A csatár duplázott az Atlético Madrid ellen a végjátékban: előbb kapásból tüzelt a hálóba, majd szinte nullszögből lőtt a kapuba! A két találat között Germán Pacheco is eredményes volt a túloldalon. Az első kör után a táblázat élén az Ágyúsok.


Andrej Arsavin üzent a Premier League-riválisoknak az Emirates-kupáról, emlékezetes duplával szállította a győzelmet a londoni sztárcsapatnak.

A meccs hajrának fénye elhomályosítja az első 85 percben történteket, hiába gyártotta futószalagon a helyzeteket az Arsenal (különösen a második félidőben), nem járt sikerrel.

Pedig Jack Wilshere pazarnál pazarabb labdákkal szolgálta ki a társakat a jobb szélről, s az utolsó félórában már pályán volt a Farbegas, Eduardo, Arsavion trió is. Valahogy mégsem sikerült bevenni Asenjo kapus "várát".

A vendégszurkolók nagy bánatára azonban Arsavin csak az utolsó percekre tartogatta a 2008-as Eb-n mutatott formáját. Káprázatos műsorral zárult a találkozó.

Az orosz sztár a 85. percben Fabregas beadását vágta Asenjo közreműködésével a hálóba 12 méterről, de erre még volt válasza a madridiaknak. Pacheco lógott meg Maxi López passzával, és elegánsan a jobb alsóba helyezett. A 90. minutumban aztán egy hátrafejelt labdára csapatt le Arsavin, a kapust is kicselezte, majd nullszögből bekotorta a hálóba a labdát.

AZ ÁLLÁS

NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉS HAJRÁJÁT!

 

 

EMIRATES-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA

ELSŐ FORDULÓ

Arsenal–Atlético Madrid 2-1 (0-0)

G.: Arsavin (86., 90.), ill. Pacheco (87.)

Rangers–PSV 1-0 (0-0)

G.: Bugerra (76.)