Álomcsapat: a franciák a múltra kedvelik

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 28. 15:53
Nincs igazán aktualitása, de a L’Equipe most látta elérkezettnek az időt arra, hogy közzé tegye minden idők legkiválóbb labdarúgóinak álomcsapatát, legalábbis az európai kupák tekintetében. A világhírű francia sportnapilap úgy véli, a jelenleg is aktív játékosok döntő többsége nem éri el a múlt nagyjainak tudását és eredménysorát, ezért csak három szuperklasszisnak szorított helyet.


 

A top11-be nem akárkik kerültek be, az mindannyiukban közös, hogy legalább kétszer győztek a BEK, illetve az utódsorozatban, a Bajnokok Ligájában. Az álomcsapat tagjainak többsége a Real Madridban és az AC Milanban aratta legnagyobb sikereit, magyar szempontból nem igazán örömteli, hogy a néhai Puskás Ferenc kimaradt az együttesből.

A L’Equipe a klubok sorrendjét is felállította, ez nagyjából megegyezik a BEK-/BL-győztesek örökranglistájával. Viszont a bajnokcsapatok sorozatának négyszeres nyertese, az FC Barcelona megelőzi az ötször győztes Liverpool FC-t…

A francia sportnapilap álomcsapata: Maier (Bayern München) - Neal (Liverpool FC), Baresi (AC Milan), Beckenbauer (Bayern München), Maldini (AC Milan) - Seedorf (Ajax, AC Milan, Real Madrid) - Messi (Barcelona), Cruyff (Ajax Amsterdam), Giggs (Manchester United) - Di Stefano (Real Madrid), van Basten (AC Milan).

A L’Equipe klubsorrendje: 1 - Real Madrid, 2- AC Milan, 3 - Bayern München, 4 - Barcelona, 5 – Liverpool FC, 6 - Manchester United.