A Siófok is a Fradi orrára koppintott

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 18. 19:23
A múlt héti újpesti megsemmisülés után szombat este az Üllői úton is vereséget szenvedett az eltiltott Marek Heinz nélkül felálló Ferencváros. A labdarúgó NB I 7. fordulójában a Siófok csente el a pontokat a fővárosból, ezzel továbbra is a zöld-fehérek mumusa maradt. A Balaton-partiakat 2002 óta nem tudja legyőzni az FTC, amelytől erre a meccsre elpártoltak a törzsszurkolói. A B-közép nem képviseltette magát - Rósa Dénesék legnagyobb szerencséjére. A 2-1-re elveszített meccsen az egykori ferencvárosi Thomas Sowunmi is betalált.


LABDARÚGÓ NB I, 7. FORDULÓ:
FERENCVÁROS - SIÓFOK 1-2 (0-1)
Budapest, Üllői út, vezette: Németh Ádám.
FERENCVÁROS: Ranilovic - Balog Z., Csizmadia, Junior - Andrezinho, Abdi (Kulcsár, 65.), Maróti, Józsi (Rodenbücher , 46.), Tóth B. (Pölöskey, 65.) - Schembri, Rósa. Szakmai igazgató: Prukner László.
(kispad: Mester T., Adriano, Alves, Rodenbücher, Kulcsár D., Sztanics, Pölöskey, Wiafe Danquah)
SIÓFOK: Molnár P. - Mogyorósi, Graszl K., Fehér Zs., Novák A. - Lukács (Piller, 87.), Kecskés (Ludánszki, 60.), Tusori, Ivancsics - Homma, Sowunmi. Vezetőedző: Mihalecz István.
(kispad: Szalma, László, Ludánszki, Piller, Kocsis G., Ribeiro, Délczeg)
Gólszerző: Schembri (71.), ill. Homma (41.), Sowunmi (69.)
Sárga lap: Rósa (81.), Junior (92.), ill. Sowunmi (19.), Kecskés (23.)
A lehető legjobb lélektani pillanatban érkezett a Siófok az Üllői útra, hiszen egy hete 6-0-s vereségbe szaladt bele a legnagyobb rivális otthonában a Ferencváros. A padlón lévő zöldekhez az egyik mumus látogatott el - a siófokiak célja azonban így is legfeljebb az egy pont lehetett.
Az esélyek aztán a 41. percben megváltoztak, egy "eltört" labda a hazai hálóban landolt, a vendégek a legjobbkor, közvetlenül a szünet előtt szerezték meg a vezetést. A találat a semmiből érkezett, a játék képe alapján a ferencvárosiak domináltak.
A fordulást követően felpörgött a Fradi, a gólt mégis ők kapták. Miközben a kapujához szögezte ellenfelét a vendéglátó, a Siófok kibújt, az ex-ferencvárosi Sowunmi fejesével pedig megduplázta az előnyét.
Teljes döbbenet ült ki a szurkolók arcára, többen már hazaindultak, de aztán vissza is fordultak, mert Schembri révén azonnal szépített a zöld-fehér gárda. Az utolsó húsz percben egykapuztak Rósáék, de egyenlíteni már nem sikerült nekik.
A kispadon Prukner László, a lelátón a drukkerek fogták a fejüket. Már akik kilátogattak az Üllői útra, mert a B-közép például teljesen üres maradt. A hívek egy hatalmas drapériát aggattak ki a kapu mögé: Fradistának lenni felelősség!
No comment.
A bajnokság pillanatnyi állása:
1. MTK 7 4 2 1 12-7 14
2. Kaposvár 7 4 1 2 13-9 13
3. Bp. Honvéd 6 4 0 2 10-6 12
4. Videoton 6 3 2 1 12-6 11
5. Győri ETO 7 3 2 2 9-6 11
6. DVSC-TEVA 6 3 1 2 13-9 10
7. Vasas 7 3 1 3 11-15 10
8. Ferencváros 7 3 1 3 10-14 10
9. Újpest 6 2 3 1 10-4 9
10. Zalaegerszeg 6 2 2 2 10-10 8
11. Paks 6 2 2 2 10-11 8
12. Siófok 7 1 4 2 4-7 7
13. Szolnoki MÁV 7 1 2 4 6-13 5
14. Lombard Pápa 5 1 1 3 8-9 4
15. KTE-Ereco 5 1 0 4 10-16 3
16. Haladás 5 0 2 3 2-8 2
2. félidő:
93. Vége a meccsnek! A Fradi második vereségét szenvedte el egy héten belül. 1-2!
93. Úúúúúúú! Junior bombázta messziről kapura a labdát, de Molnár hatalmasat védve szögletre mentette a léc alá tartó labdát.
92. Junior-sárga. Lerántotta Sowunmit.
Három perce maradt a Fradinak!
87. Siófok-csere: Piller be, Lukács le.
84. Csizmadia lőtt a kapus kezei közé 23 méterről egy szabadrúgást.
81. Rósa-sárga. Thiagónak lépett oda keményen.
74. Maróti bikázta 22 méterről, középről fölé.
71. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Visszajött a Fradi! Gyorsan szépítettek a hazaiak: előbb Maróti, majd Pölöskey fejelt bele a labdába a vendégek tizenhatosán belül,  aztán Csizmadia élesen középre lőtt, hogy a balról érkező labdát Schembri 3 méterről az üres kapuba továbbítson. 1-2!
69. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Siófok! Sowunmi góljával már kettő a vendégek előnye: jobbról érkezett kapu elé a szöglet, a röviden megcsúsztatták, felszabadítani nem sikerült, a labda aztán Sowunmi felé szállt, aki Csizmadiát és Rodenbüchert túlugorva 8 méterről a jobb alsóba fejelt. 0-2!
66. Úúúúúú! Rósa csinálta meg a cselt a bal oldalon, majd az alapvonaltól élesen középre lőtt. Bent Pölöskey centikkel lemaradt, a labda meg kiszédült a kapu torkából.
65. Kettős FTC-csere: Kulcsár be, Abi le, illetve Pölöskey be, Tóth B. le.
61. Mogyorósi lökte el Schembrit a tizenhatoson belül, a ferencvárosi csatár elesett, de tovább. Hááát.
60. Siófok-csere: Ludánszki be, Kecskés le.
52. Homma csapott oda JuniornaK, aki elterült. A bíró semmit sem vett észre az esetből...
51. Ehhez képest megint majdnem a Siófok lőtt gólt: Sowunmi ugratta ki Lukácsot, aki 13 méterre a kaputól, hatalmas helyzetben a kirobbanó kapusba pöckölt.
Láthatóan felpörgött a Fradi, mihamarabb ki akarnak egyenlíteni a fővárosiak.
48. Tóth jobboldali szögletét fejelt 9 méterről a kapus kezébe Rodenbücher.
46. Folytatódik a meccs.
A szünetben cserélt a Fradi: Rodenbücher be, Józsi le.

1. félidő:
45+1. Vége a félidőnek! A Siófok teljesen váratlanul, tulajdonképpen egy rosszul eltalált lövés után szerezte meg a vezetést. A Fradi jobb, de csak egy lesgólig jutott. Még minden lehet, nyílt a meccs! 0-1!
41. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Vezet a Siófok! Meglepetés az Üllői úton: Novák ívelt balról keresztbe, a túloldalon Homma várakozott, aki a lehulló labdát 10 méterről, jobbal, kapásból ellőtte. A labda előbb a földre pattant, átszállt mindenki felett, majd a kapu jobb oldalába hullott. 0-1!
40. Megint Rósa és megint fejjel veszélyeztetett - 4 méterről, balról mellécsúsztatott.
39. Les miatt érvénytelenítették Rósa fejesgólját! Háááát.
35. Húúúúú! A meccs legnagyobb helyzete maradt ki: Sowunmi kapott labdát a bal oldalon, a becsúszó Balogon is átverekedte magát, majd befelé cselezett, de néhány méterről a kivetődő kapusba lőtt.
24. Gyors siófoki kontra végén Ivancsics ugratta ki a keresztbe mozgó Sowunmit, aki 14 méterről, a balösszekötő helyéről a bal alsó mellé gurított.
23. Kecskés-sárga. Tóth Bencét vágta fel.
19. Sowunmi-sárga. Balogra csúszott rá.
11. Még ebben a percben Rósa lőtt messziről a jobb felső felé, de Molnár nagyot nyújtózkodva szögletre mentett.
11. Tóth Bence ívelt középre jobbról, a szögletzászlótól nem messze egy szabadrúgást, bent Schembri fejelt 8 méterről fölé. 
8. Maróti csúszott bele két lábbal Ivancsicsba - ferencvárosi szabadrúgás. Érdekes.
5. Az első próbálkozás: Józsi lőtt 5 méterrel mellé a tizenhatos jobb csücskétől.
Az FTC a szokásos zöld-fehér szerelésben, a Siófok sárga felsőben, kék nadrágban és sportszárral futballozik.
1. A vendégek kezdték a találkozót.
A Fradi 2002 óta nem tudta legyőzni odahaza a Siófokot, a Balaton-partiak igazi mumusai a zöldeknek.
Nincsenek túl sokan az Üllői úton, fogalmazzunk inkább úgy, hogy nagyon kevesen lézengenek a lelátókon. A B-közép szinte teljesen üres... 
Hamarosan kezdődik a találkozó, sört chipset, szotyit bekészíteni, mert mindjárt rajt! 
Köszöntjük a szurkolókat, sok gólt és jó meccset kívánunk magunknak!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
NB I: győri fieszta Szolnokon
Ceolin duplájának és Koltai távoli lövésének köszönhetően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Győr Szolnokon a labdarúgó NB I 7. fordulójában. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megtréfálta a Paks a Kaposvárt
A hetedik forduló előtt listavezető Kaposvár hazai pályán 2-1-re kikapott a Pakstól a labdarúgó NB I pénteki mérkőzésén. Ezzel továbbra is az MTK vezeti a tabellát....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
NB I: elmarad a ZTE-Vidi
Az erősen átázott és balesetveszélyes pálya miatt elmarad a péntekre kiírt Zalaegerszegi TE-Videoton bajnoki rangadó a labdarúgó NB I-ben.A ZTE hivatalos honlapja szerint csütörtök reggel óta vigasztalanul szakad az eső, ezért...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
NB I: Élre ugrott az MTK
Az MTK Budapest hazai pályán négygólos győzelmet aratott a Vasas felett a labdarúgó NB I 7. fordulójának csütörtöki nyitómérkőzésén. A kék-fehérek sikerükkel a tabella élére ugrottak. ...
Tovább a teljes cikkhez »