A Kazincbarcika Pápán jutott a nyolcba

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 19:26
A Kazincbarcika együttese jutott be hatodikként a nyolcaddöntőbe a labdarúgó Magyar Kupában, miután a hazai pályán elért 2-0-s győzelme után idegenben 1-1-es döntetlent játszott a Lombard Pápa csapatával. A vezetést Rebryk révén még a Veszprém megyeiek szerezték meg, ám Stevica a második játékrész derekán egyenlített, így a Pápa reményei szertefoszlottak.


LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
LOMBARD FC PÁPA – KAZINCBARCIKAI SC 1-1 (1-0)
Pápa, 600 néző. Vezette: Sulyok (Tóth V., Kovács P.)
PÁPA: Szűcs L. – Fehér Zs. (Varga G., 61.), Farkas A., Kovács Sz., Rajnai – Rebryk, Schrancz, Imrik, Gyömbér – Szabó Zs., Germán (Venczel, 70.). Vezetőedző: Kovács László.
KAZINCBARCIKA: Botló – Debreceni, Bányai, Kovács R., Sebők – Kerékgyártó (Engi, 75.), Kovács P., Olasz (Halász, 81.), Zimányi (Kerekes, 66.) – Stevica, Binder. Vezetőedző: Koleszár György.
Gólszerzők: Rebryk (18.), ill. Stevica (69.)
Sárga lap: Imrik (19.), Rajnai (45.), Schrancz (71.), Varga (77.), ill. Olasz (73.)
Kiállítva: Imrik (89.)


Nem ígérkezett könnyűnek a Lombard dolga a 2-0-s hátrány ismeretében, ám Kovács László vezetőedző gárdája nagyszerű támadás végén már a 11. percben egy gólra csökkentették a hátrányukat.

A második tíz perc elején Rebryk 18 méterről vágta a labdát a jobb alsó sarokba (1-0).

A vezető találatot követően is a hazaiak voltak aktívabbak, míg a vendégek gyors csatáraikra építették a játékukat.

Az első játékrészben a Pápa több jó lehetőséget is kihagyott, és csak később derült ki, hogy ezért nagy árat fizet a vendéglátó együttes.

A szünet után a borsodiak megérezték, hogy van keresnivalójuk, és többször is veszélyeztették Szűcs kapuját, sőt egy remek akció végén Stevica 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

A hátralévő időben mindkét együttes komoly erőfeszítéseket tett a gólszerzésért, de nem változott az eredmény.

A Kazincbarcika az MTK, a Bp. Honvéd, a Debrecen, a Kecskemét és a Siófok után hatodikként jutott be a legjobb nyolc közé.

EDZŐSZEMMEL:
Kovács László: – A két mérkőzés alapján a Kazincbarcika megérdemelten jutott tovább. Sajnos kevesen vagyunk, és a játékosaink közül néhányon már meglátszik a sok mérkőzés.
Koleszár György: – Remélem, hogy ezzel a továbbjutással Keller József klubtulajdonos gyógyulását meggyorsítottuk.