A katari királyi családé lehet az MU

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 16. 17:59
Tulajdonosváltás előtt állhat a Manchester United. Megbízható közel-keleti források szerint másfél milliárdos fontos ajánlatot tett a katari királyi család a világ egyik legnevesebb labdarúgóklubjáért.


A jelenleg regnáló Glazer-família már több kérőt elutasított, de a hírek szerint jó pénzért hajlandó lenne túladni többségi tulajdonán.

A jövő héten ülnek egy asztalhoz a felek, az arabok delegációja már hétfőn megérkezhet Manchesterbe Hamad bin Kalifa Al-Tani sejk vezetésvel. Ha nyélbe ütnék az ütletet, akkor bizonyos, hogy sokkkal könnyebben felvehetnék a versenyt az átigazolási piacon a városi rivális - már arab tulajdonban lévő - Cityvel.

Katar egyre komolyabb tényező a nemzetközi futballban, s itt természetesen nem a nemzeti válogatottra gondolunk. Az ország elnyerte a 2022-as vébé rendezési jogát, s katari befektetők állnak a spanyol Málaga és a francia PSG labdarúgóklubot is.

Az MU adóssága több, mint egymilliárd fontos összegre nőtt a Glazer-érában, de az éves nyereség is rekordokat döntöget, a legutóbbi üzleti évben 334 millió fontra rúgott a klub bevétele, 45 millióval többet az egy évvel ezelőttinél a szponzori megállapodásokból, a belépőjegyekből, valamint a meccsközvetítésekből származó bevételek növekedésének köszönhetően. Az adózott eredmény is 10 százalékkal emelkedett.

Az említett számok jó alapot adtak arra hogy a szingapúri tőzsdefelügyelet engedélyt adjon a klubnak az egymilliárd dolláros részvénykibocsátásra. Ennek jelentős részét adósságtörlesztésre fordítja a klub, a többi az ázsiai üzletmenet felfuttatására megy. A MU-nak 100 millió rajongója van Délkelet-Ázsiában, jelentős növekedési kilátásokkal kecsegtetve a klubot.