A hajrában hengerelt a New England

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 12. 08:56
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a New England Revolution gólnélküli első félidőt követően valósággal kiütötte ellenfelét, a Chivas USA gárdáját, amely végül négygólos vereséggel volt kénytelen elhagyni a pályát.


A győztes gárda legjobba Steve Ralston volt, aki a 91. percben csapata utolsó találatával megadta a kegyelemdöfést a riválisnak, előtte viszont már elkönyvelhetett két gólpasszt. A New Englandben tizenhét mérkőzésnél és hét asszisztnál jár már a szezonban.

 

A Revolution kapusának, Matt Reisnek nem sok dolga akadt, azokat viszont hiba nélkül oldotta meg: miután három védést is bemutatott, shutouttal zárta a meccset. A szezonban ez volt a hatodik kapott gól nélkül lehozott találkozója, MLS-karrierje során azonban már 48-nál tart.

 

Győzelmével a New England megelőzte a tabellán a chicagóiakat, a második helyen állnak a Keleti főcsoportban, előnyük a harmadik helyezett előtt három pont. Ráadásul a Revolution – amely az elmúlt 38 napban tizenegy mérkőzést játszotta – már szorosan ott lohol a listavezető Columbus Crew nyakában, amelynek előnye így két pontra olvadt legfajsúlyosabb üldözőjével szemben.

 

„Csak az eredményt látva bárki azt hihetné, hogy ez egy könnyű siker volt – mondta a találkozót követően Steve Nicol, a Revolution trénere –, de mi tudjuk, milyen erőfeszítéseket kellett tennünk ezért a győzelemért, amelyet tulajdonképpen csak a hajrában biztosítottunk be és tettünk meggyőzővé.”

 

Hogy a szakember nem a levegőbe beszél, azt mindennél jobban alátámasztja, hogy Taylor Twellman csak az 53. percben szerzett vezetést övéinek és a 84. percig csupán az az egy gól volt a két együttes közötti különbség.

 

„Nehéz győzelem volt – így az első találatot szerző Twellman –, ráadásul fizikailag és szellemileg is fáradt már az egész csapat. A tévé-közvetítés azonban plusz motivációt jelentett, mozgósította az energiatartalékokat. Nagyon fogadkoztunk, hogy ezt még megcsináljuk, legyünk bármennyire is kifacsarva. Most viszont négynapos pihenő következik, amely már nagyon ránk fér ezután a zsúfolt széria után.”

 

A New England 24. mérkőzésén a 12. győzelmét aratta, a nyolcadikat otthon és jelenleg 41 pontjuk van. A Chivas 24. találkozóján a tizedik vereségét szenvedte el, a hetediket idegenbe, 30 pontjukkal a harmadikok a Nyugati-főcsoportban.

MLS (ÉSZAK-AMERIKAI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG):
ALAPSZAKASZ:
  • New England Revolution – Chivas USA 4-0
  • Gólszerzők: Twellman 53., Larentowitz 84., Smith 90., Ralston 91.