A bíró, akit imádnak Manchesterben

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 3. 11:20
Mark Clattenburg játékvezető néhány nap alatt mindkét manchesteri klub szívébe belopta magát: miután szombaton csak sárga lapot adott Wayne Rooney-nak könyöklésért, ugyanezért a mutatványért Mario Balotelli is megúszta a kiállítást. Az ellenfél mestere nem tételezi fel a szándékosságot.


 

Balotelli ominózus könyöklése  

Nagy visszhangot váltott ki, amikor Wayne Rooney szándékosan lekönyökölte James McCarthyt a Manchester United szombati bajnokiján Wiganben, és csupán sárga lapot kapott tettéért, noha Mark Clattenburg észlelte az esetet, amelytől néhány méterre állt.

A játékvezető szerdán is felhívta magára a figyelmet: a Manchester City fenegyereke, Mario Balotelli ugyancsak könyökkel húzott be ellenfelének, az Aston Villát erősítő Chris Herdnek, mégsem mehetett idő előtt zuhanyozni – legalábbis nem kényszerű okokból.

A menedzser, Roberto Mancini ugyanis felismerte, csak idő kérdése, az olasz támadót mikor küldik le, ezért inkább lecserélte, megelőzvén a komolyabb retorziót.

Noha az élőképből úgy tűnt, Balotelli szándékos sportszerűtlenséget követett el, a Villa menedzsere, Gérard Houllier a védelmébe vette.

„Éppen előttem történt. Nagyon durvának tűnt, és bár nem láttam az ismétlést, nem feltétezem, hogy szánt szándékkal tette” – mondta a francia mester.

A csatár egy remek góllal is észrevétette magát az FA-kupa nyolcaddöntőjében, Mancini inkább ezt domborította ki.

„Nagyon jól játszott és fantasztikus gólt szerzett. Összességében nagyon elégedett vagyok vele, fontos meccsen nyújtotta ezt a remek teljesítményt” – nyilatkozta.