„A Barca másfél éve szórakozik velünk"

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 29. 17:54
Ahogy a szurkolóknak is elege van a Fabregas-sagából, úgy az Arsenalnál is kezd betelni a pohár a Barcelona miatt, erről árulkodik az elnök, Peter Hill-Wodd friss nyilatkozata. Közben Arsene Wenger sajtótájékoztatón közölte játékosa kihagyja a hétvégi Emirates-kupát és helyzete hamar rendeződik. A Daily Mail szerint megvan a végső határidő: augusztus ötödike!


Amikor a múlt héten az Ágyúsok tárgyalási engedélyt adtak a katalánoknak, úgy tűnt, csak napok kérdése, és megyszületik a megegyezés. Ehhez képest a mai napig nem látott napvilágot fejlemény az ügyben. Nem véletlenül, Hill-Wood ugyanis elárulta, hogy a londoniak továbbra is egy megfelelő ajánlatra várnak.

„Másfél éve szórakoznak velünk, ideje lenne dönteniük. A labda az ő térfelükön pattog, egy 26 millió fontos ajánlatot tettek, továbbá egy ehhez hasonlót" – mondta dühösen a klub elnöke a Daily Starnak.

Az ajtó tehát nyitva áll, sem Arsene Wenger, sem a csapat nem áll útjában annak, hogy teljesüljön a korábbi barcás álma, és 2003 múltán visszatérjen gyerekkori együtteséhez. A BL-győztes viszont nem akarja emelni a tétet, ami pedig az üzlet összeomlását jelentheti.

„Ha meg akarják venni a játékost, akkor a megfelelő árat kell kifzetniük érte. És amikor szétnézünk, milyen összegek repkednek, úgy érzem, hogy az általunk kért summa sem lenne sok. Közel vagyunk az üzlet lefújásához" – figyelmeztetett az Arsenal első embere.

A Daily Mail közben állítja, az angolok emailben tájékoztatták a másik felet, hogy az üzlet véglegesítésének végső határideje augusztus ötödike, azaz jövő péntek.

Péntek délutáni friss hír, hogy Fabregas kihagyja a hétvégi Emirates-kupát sérülése miatt. Ezt Arsene Wenger menedzser közölte, majd a sajtótájékoztatón közölte, hogy a játékos továbbra is tanácstalan, de azt ígérte, hogy helyzetét rövidesen rendezik.

„Cesc épp csak most tért vissza sérülésből, és biztosnak kell lennünk, hogy tökéletesen koncentrált, amikor pályára lép. Helyzete nem rendezett, két szerelme két irányba húzza. Meg tudom érteni a szituációt, de biztosak szeretnénk lenni elkötelezettségében."

„Olyan megoldást keresünk, amikor mindhárom fél boldog (a Barcelona, az Arsenal és Fabregas - a szerk.). Ha bármelyik elégedetlen, és pórul jár, azzal csak bajt csinálunk" – részletezte csapatkapitánya ügyét Wenger az újságírók előtt.

Hill-Wood egyébként elárulta, Phil Jagielkáért valójában ajánlatot tettek, de az Everton nem kért belőle - a hírek szerint 10 millió fontot kínáltak. Ha pedig az igazolásoknál tartunk, a Sky Sports News szerint Juan Matáról tárgyalnak, míg érdeklődnek Eden Hazard iránt is.