Fieszta a Barcánál és az Internél

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 9. 22:34
A legfontosabb: a Barcelona és az Internazionale is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. Nem volt egyszerű feladat a sztárcsapatok számára a két kelet-európai vár, a Dinamo Kijev, illetve a Rubin Kazany ellen bebiztosítani a továbbjutást. A katalánok Messi hajrában lőtt szabadrúgásgóljával nyertek 2-1-re Ukrajnában, míg a kék-feketék Eto'o és Balotelli találataival verték az oroszokat az F-csoportban.


 

BL CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ, A SZERDAI PROGRAM:

 

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Barcelona 6 3 2 1 7–3 11
2. Internazionale 6 2 3 1 7–6 9
3. Rubin Kazany 6 1 3 2 4–6 6
4. Dinamo Kijev 6 1 2 3 7–9

5



ÉRTÉKELÉS:
Igen, a papírformának megfelelő végeredmény született a csoportban. No, de amíg eljutottunk idáig?! Kazanyi bravúrsorozat, négy pont a Barcelona és egy bravúros döntetlen az Inter ellen. A Dinamo-szurkolók se panaszkodhattak. Sevcsenkóék pontot szereztek Milánóban, és hazai pályán elpüfölték az oroszokat. Szóval a két kelet-európai fellegvár nem könnyítette meg a sztárcsapatok életét.
Az utolsó kör hivatott dönteni a két továbbjutóról, így izgalmas meccseknek néztünk elébe. Izgalmasnak, egy ideig... Olaszországban félóra múltán vált világossá, hogy nem lesz meglepetés, míg Kijevben ugyan biztos döntetlenre álltak a felek, a hajrában azonban Messi szépségdíjas találata minden katalán hívőt megnyugtatott: kedvenceik a kvartett élén végeznek.
José Mourinhónak az okozhatott fejtörést, hogy két játékosa is megsérült a meccs alatt - Sztankovics és Balotelli -, ám éppen a hazaiak fiatal üdvöskéje volt az, aki két remek egyéni megmozdulással eldöntötte a mérkőzés sorsát.
Előbb gólpassz Eto'ónak, majd egy fantasztikus bomba szabadrúgásból. A Kazany az utóbbit követően lélekben már fel is adta a küzdelmet. Pedig akkor még hátra volt több mint negyven perc.
A Barcelona ráijesztett drukkereire, hiszen Milevszkij már a második percben betalált, ám a katalánok szépen fokozatosan átvették az irányítást és egyre több helyzetet harcoltak ki. Ennek eredményeképp előbb Xavi passzolt a hálóba, majd a már szinte biztos továbbjutás tudatában a friss Aranylabdás Lionel Messi csavart védhetetlenül a kapuba.
Jövő pénteken az is kiderül, kit kap majd a két sztárgárda a nyolcaddöntő során...

 

Reuters
Balotellit alig érték utól a társak bombagólját követően Fotó: Reuters

 

BAJNOKOK LIGÁJA, F CSOPORT, 6. FORDULÓ:
INTERNAZIONALE - RUBIN KAZANY 2-0 (1-0)
Giuseppe Meazza, Milánó. Vezeti: Vink - Ten Hoove, van den Ven (hollandok)
Inter: Júlio César - Maicon, Lúcio, Samuel (Cordóba 15.), Zanetti - Sztankovics (Cambiasso 52.), Sneijder, Motta - Eto'o, Balotelli (Muntari 75.), Milito. Vezetőedző: José Mourinho.
Cserék: Toldo (kapus), Cordóba, Muntari, Vieira, Suazo, Cambiasso, Materazzi.
Rubin: Rizsikov - Kalesin, Szalukvadze, César Navas, Popov - Rjazancev (Baljajkin 86.), Noboa (Bisztrov 81.), Szemak, Murawski - Gökdeniz (Kaszajev 74.) - Domínguez. Vezetőedző: Kurban Bergyijev.
Cserék: Revisvili (kapus), Ansaldi, Bisztrov, Sibaya, Baljajkin, Gorbanits, Kaszajev.
Gólszerző: Eto'o (31.), Balotelli (64.)
Sárga lap: Balotelli (47.), Lúcio (69.), ill. Murawski (28.), Cesar Navas (42.)
ONLINE TUDÓSÍTÁS:
90. perc: Vége a találkozónak.
89. perc: Messi hagyott ki egy nagy lehetőséget, a kapus hárította a kis argentin helyzetét.
86. perc: Rjazancev le, Baljajkin be.
81. perc: Noboa le, Bisztrov be.
75. perc: Csere a túloldalon is: Muntari jött be Balotelli helyére. Az Inter második gólját szerző csatár Sztankovicshoz hasonlóan megsérült.
74. perc: Gökdeniz helyett Kaszajev a gyepen.
69. perc: Lúcio kapott lapot magas lábért.

64. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Balotelli gyönyörű szabadrúgása talált utat az orosz kapuba. Az utánpótlás-válogatott játékos pontosan középre bombázta a labdát - védhetetlenül.
52. perc: Sztankovics sérült meg, a szerb játékos helyén Esteban Cambiasso folytatja.
47. perc: Balotelli kapta az első milánói lapot.
46. perc: Elindult a második rész.
47. perc: A játékvezető lefújta az első félidőt.
45. perc: Két perc ráadás lesz a szünet előtt.
42. perc: Cesar Navas is besárgult az oroszoknál.

31. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLL!!!! Samuel Eto'o Balotelli tizenhatoson belül, az alapvonalról visszaadott labdáját bombázta a hálóba! Egyre nehezebb helyzetben a címvédő Barcelona...
 
28. perc: Murawski kapott sárgát a vendégektől.
 
18. perc: Az első vendéglehetőség: Gökdeniz próbálkozását Juúio César hárította a jobbalsó elől.
 
15. perc: Máris cserél az Inter: Samuel helyén Cordóba a pályán.
 
8. perc: Balotellié a mérkőzés első helyzete, Rizsikov azonban hárította az afrikai származású támadó lövését.
 
7. perc: Az oroszok felzárkóztak az Interhez faultok tekintetében.
 
4. perc: Egyelőre a szabálytalanságokkal tűnnek ki a hazai játékosok. Előbb Eto', majd Samuelt állították meg.
 
1. perc: Elkezdődött az összecsapás.
 
DINAMO KIJEV-BARCELONA 1-2 (1-1)
 
Valerij Lobanovszkij Stadion, Kijev. Vezeti: Webb - Cann, Mullarkey (angolok)
 
Dinamo: Sovkovszkij - Jeremenko, Jusszuf, Betao, Magrao (Ninkovics 75.) - Leandro, Mihalik, Vukojevics - Sevcsenko, Milevszkij, Jarmolenko. Vezetőedző: Valerij Gazzajev.
 
Cserék: Bogus (kapus), Ghioane, Alijev, Guszev, Kravets, Neszmacsnij, Ninkovics.
 
Barcelona: Valdés - Alves, Piqué (Márquez 88.), Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Keita - Messi, Ibrahimovic, Iniesta (Pedro 82.). Vezetőedző: Pep Guardiola.
 
Cserék: Pinto (kapus), Márquez, Bojan, Henry, Pedro, Maxwell, Touré.
 
Gólszerző: Milevszkij (2.), ill. Xavi (33.), Messi (86.)
 
Sárga lap: Leandro (51.), Vukojevics (55.), Mihalik (78.), Sevcsenko (88.), ill. Piqué (45.), Ibrahimovic (78.), Xavi (84.)
 
ONLINE TUDÓSÍTÁS:
 
94. perc: Vége a találkozónak.
 
93. perc: Ibra szabadrúgását ütötte ki Sovkovszkij.
 
92. perc: Messi maradt a földön. Úgy tűnik, nem szimulál vagy időt húz a friss aranylabdás, valóban nagy fájdalmai vannak. Hosszú percek múltán sem tápászkodik fel a gyepről.
 
88. perc: Márquez jön be Piqué helyére.
 
88. perc: Sárga lap Sevcsenkónak.
 
86. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Vezet a Barcelonaaa!!!! Messi fantasztikusan nagy kapufás szabadrúgásgólt vágott a kijevi kapuba. Szépségdíjas találat!!! Jelenleg csoportelső a katalán sztárklub.
 
84. perc: Xavinak is felmutatja a büntetőkártyát a játékvezető.
 
82. perc: Iniesta helyett Pedro a Barcában.
 
78. perc. Mihalik sem úszta meg sárga nélkül.
 
77. perc: Ibrahimovic kapott lapot.
 
75. perc: Magrao helyén Ninkovics folytatja a hazaiaknál.
 
73. perc: Messi cselsorozat után lőtt, ám blokkolták a bombáját, a kipattanóból Dani Alves tüzelt - egyenesen az egyik hátvéd hátába.
 
68. perc: Jarmolenko egy szép testcselt követően remekül ívelt külsővel a kapu elé, ám fejjel menteni tudtak a katalánok.
 
65. perc: Közelről talált be a Barca, ám Ibrahimovic előtte még lerántotta az egyik ukrán védőt, így a gól érvénytelen.
 
 
63. perc: Dani Alves maradt a földön egy ütközést követően a kijevi kaputól nem messze. Hosszú percekig ápolják a brazilt.
 
55. perc: Vukojevics sárgult be egy Keita ellen elkövetett szabálytalanságot követően.
 
54. perc: Óriási lehetőséget hagyott ki a Dinamo. Sevcsenko tekert egy szabadrúgást a kapu elé, Leandro fejese azonban néhány centivel elkerülte a kaput.
 
51. perc: Leandro kapta az első lapot a hazaiaknál.
 
46. perc: Elkezdődött a második játékrész.
 
46. perc: Vége az első félidőnek.
 
45. perc: Egyperces hosszabbítás következik.
 
45. perc: Milevszkij vezetésével kontrázott a Dinamo, ám a csatár átadásába Piqué kézzel beleütött, így mentve a helyzetet. Azonnal villant is a sárga kártya.
 
33. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Abidal baloldali, lapos beadását Xavi csúsztában segítette a kapuba körülbelül három méterről. Azonnal válaszoltak a katalánok az Inter góljára!
 
28. perc: Messi cselezett befelé, majd lövésre szánta el magát, ám lapos bombája egy védőn megpattanva az alapvonalon túlra pattant.
 
21. perc: Daniel Alves lőtt úgy húsz méterről, Sovkovszkij védett, a kipattanó azonban Ibra elé került, aki beemelte a kapus kezébe azt.
 
17. perc: Messi törhetett kapura két védővel a nyakán, ám ziccerét Sovkovszkij nagy bravúrral hárította. Óriási lehetőség maradt ki!
 
9. perc: Messi zseniálisa, sarokkal indította az ötösön belül, három ukrán védő társaságában Ibrahimovicot, ám a játékvezető les miatt kifelé fújt.
 
2. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Vezet a Dinamo Kijev! Milevszkij góljával előny az ukránoknál! Milevszkij ugyan belecsúsztatott a szélről elvégzett szabadrúgásba, ám a Victor Valdés még védhetett volna, ám a hálóőr borzalmas mozdulattal próbált hárítani - sikertelenül. Róla pattant be a játékszer. 1-0
 
1. perc: A vendégek kezdték a találkozót. Elindult tehát a várhatóan izgalmas és feszültségektől sem mentes összecsapás.



ELŐZMÉNYEK:
Nem az F csoport esetében számíthatott az ember arra, hogy a végletekig kiélezett lesz a versengés. Egyértelmű Inter- és Barca-továbbjutás állt a jóslatok kilencvenkilenc százalékában. Ehhez képest a katalánok ugyan nyolc ponttal vezetnek, ám még nem dőlt el a sorsuk. Pep Guardiola csapatának egyik legnagyobb szerencséje, hogy két legnagyobb ellenfelük, az Inter és a Kazany egymás ellen lép majd pályára.
Utóbbi két együttesnek ugyanannyi, hat pontja van, így egy esetleges Barca-győzelemnél és kettejük remije esetében az egymás ellen játszott találkozóik számítanának. Milánóban 1-1-es döntetlenre futotta tőlük...