47 évesen tér vissza a válogatott kapus

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 9. 16:33
Kapusproblémákkal küzd a belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Charleroi együttese, így a klub kénytelen volt a már korábban visszavonult válogatott kapust, a 47 éves Philippe vande Wallét is reaktiválni, a Mouscron elleni bajnokin ő ül majd a kispadon.


Bertrand Laquait sérülése miatt egészen biztosan nem állhat a csapat rendelkezésére a Mouscron elleni bajnokin, így várhatóan a tartalékkapus Cyprian Baguette nevével kezdődik az összeállítás.

A kispadon így egy nagy visszatérőt üdvözölhetünk, ugyanis a kapusedzőnek Philippe vande Wallénak kell átvennie a második számú kapus szerepét. Az 1961 decemberében született, tehát már a 47. születésnapján is túllévő Van de Walle hosszú idő után tér vissza a pályára, ugyanis utolsó bajnoki mérkőzését kilenc évvel ezelőtt az FC Bruges színeiben teljesítette.

Vande Walle elmondta, 47 éves kora ellenére jó állapotban van, de a héten azért alapos orvosi vizsgálaton is átesett.

A nyolcszoros válogatott kapus már az 1979/80-as szezonban a Charleroi élvonalbeli keretének tagja volt, de csak a következő pontvadászatban mutatkozott be a bajnokságban, akkor 13 meccsen védte az FC Bruges kapuját. Később megfordult még a Germinal Ekeren, a Lierse és az Aalst csapatainál is.

Az élvonalban 450 alkalommal szerepelt, ráadásul 13 gólt is szerzett büntetőből. Ebből a megközelítésből az 1995/96-os kiírás volt számára a csúcs, akkor hat góllal segítette a Germinal Ekerent. A válogatottal részt vett, és egy mérkőzésen pályára is lépett az 1998-as világbajnokságon.