„30 milliót bukhatunk a partjelző miatt”

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 1. 11:48
Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur menedzsere szomorúan konstatálta a Chelsea elleni szombati PL-derbi után, hogy két szabálytalan góllal fordítottak csapata ellen. Gólfigyelő rendszer bevezetését sürgette. "Akár harminc milliót is bukhatunk emiatt" - tette hozzá. Carlo Ancelotti szerint az ilyen hibák benne vannnak a futballban, de ő is támogatná, hogy technikai segítséghez jussanak a sípmesterek.


"A partjelző őszintén úgy látta, hogy bent volt, de csak sejtésen alapult az ítélete. Így kellett lennie, ezt nem lehet arról a helyről megmondani. Tippelt nem, jött be. Nem azért tette, hogy a Chelsea-nek kedvezzen. Az biztos, hogy szükség van valamilyen technológiára" - kezdte Redknapp.

"Akár harminc millió fontot is veszíthetünk ezzel (a BL-kvalifikáció elbukásával, a szerk.), dehát mit tehetünk? Megadták. A két segédedző, Joe Jordan és Clive Allen ezen vitázott, de szerintem nem értelme. Gól, hiszen megítélték.

Talán ha nem vagy biztos benne, nem kellene megadnod egy ilyen gólt, ő belement a kockázatba. A tömeg üvöltött, mindenki rá szegezte a tekintetét, ez nagyon nehéz szituáció. Nem az ő hibája, nem szándékosan rontott, de az alapvonal mellől, távol a kaputól kell meghoznia lehetetlen döntéseket. Abból a pozícióból ez lehetetlen.

Önök ugyanolyan jól tudják, mint én, hogy gyerekjáték lenne bevezetni egy olyan rendszert, amelyen visszanézhetőek a lassítások, néhány sajtópáholyban már láttam ilyet. A negyedik játékvezető meg, ahelyett, hogy a technikai zónát figyelné, pásztázhatná inkább a pályát. Aki egy kicsit is konyít a futballhoz, az nincs az ilyen újítások ellen. Egyszerűbbé tehetnénk a partjelzők életét."

"Sokan mondják, hogy ez elvenné a szórakozásukat. De ez a szórakozás? Hibás döntések, fantongólok - zárta mondandóját.

Carlo Ancelotti megérti Redknappet, és ő is támogatja valamilyen, videobíró-rendszer bevezetését.

"A tévében egyértelmű az eset, de a játékvezetőnek nincs tévéje, talán egy kis technikai segítség jó ötlet lenne. Nem volt ez könnyű döntés. Mázlink volt, rengegszer nem volt szerencsénk a bírói ítéletekkel, most igen. Azt hiszem, ezt most már mindenkinek el kell fogadni, hallottam Harryt nyilatkozni, tudom, hogy igazi sportember, természetesen nagyon csalódott volt, de tudja, azért ez benne van a futballban."

JOSEPH BLATTER EGYIK KORÁBBI, OMINÓZUS MONDATA
A napon, amelyen egy játékvezető megszakít egy mérkőzést azért, hogy visszanézze a lassítást, meghal a futball. Lelki szemeimmel látom, a szurkolók úgy hagyják el a stadiont, hogy semmiről sem vitatkoznak. Elmúlik a szerelem, és kiábrándulnak a sportágból."
VIDEOBÍRÓ-HÍREK
2011. május 1. 11:48
Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur menedzsere szomorúan konstatálta a Chelsea elleni szombati PL-derbi után, hogy két szabálytalan góllal fordítottak csapata ellen. Gólfigyelő rendszer bevezetését sürgette. "Akár harminc milliót is bukhatunk emiatt" - tette hozzá. Carlo Ancelotti szerint az ilyen hibák benne vannnak a futballban, de ő is támogatná, hogy technikai segítséghez jussanak a sípmesterek.
2011. március 27. 18:05
A FIFA tervei szerint már 2014-ben bevezetik a videóbíró alkalmazását, hogy elkerülhessék a Frank Lampard meg nem adott vébégóljához hasonlatos botrányokat a jövőben - ezt maga a szervezet első embere, Sepp Blatter jelentette ki a TF 1 francia állami televízió mikrofonja előtt.
2011. március 7. 12:59
Gombamód szaporodnak a játékvezetői bakik, a topligákban fordulóról fordulóra dőlnek el rangadók bírói hibák következtében. A mostani hétvége újabb bizonyítékként szolgált arra: ha a labdarúgás szabályalkotó szervei nem lépnek, rövidesen úrrá lesz a káosz.
2011. február 8. 15:07
Tévedni emberi dolog, de ami a Limón-Alajualense meccsent történt a Costa Rica-i bajnokságban, arra bizony nincs mentség. A vendégcsapat az első félidő hajrájában egyenlített, a partjelző azonban nem vette észre, hogy egy 12 méteres, kétkapufás fejes után messze bent járt a kapuban a labda, a bal kapufáról az alsó, hálótartó keretre pattant, onnan a jobb kapufára, onnen pedig kifelé, s a hálóőré lett. Nézd meg videón, ilyen egyértelmű, meg nem adott gólt valószínűleg még nem láttál...
2011. február 5. 11:16
A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB március 5-én, cardiffi ülésén tíz olyan technikai berendezés alkalmazásának lehetőségét vizsgálja meg, amelyek segíthetnék a játékvezetőket annak megítélésében, hogy áthaladt-e a labda a gólvonalon.
2010. augusztus 26. 17:44
Michel Platini tökéletesen elégedett az ötbírós rendszer eddigi tapasztalataival, hallani sem akar arról, hogy bevezessék a videó-visszajátszásokat a kiemelt futballmeccseken. Az európai szövetség elnöke korábban is ellenezte a sokak által követelt szisztémát, szerinte a plusz két játékvezető éppen elegendő a vitás helyzetek eldöntéséhez.
2010. július 20. 16:17
Ez nem a játékvezetők nyara, annyi szent! Néhány hete egész Anglia az uruguayi Jorge Larrionda "bűnét" zengte, a kapitális baki pedig a futballvilágot is megrengette. Rengetegen sorakoztak fel a videóbíró bevezetése mögé, a FIFA azonban a napokban októberre tolta el az ügy megtárgyalását. Talán nem kellene addig várni...Most itt az újabb csúfság, amely a hölgyek U20-as világbajnokságán a franciák vesztét okozta.
2010. július 8. 21:16
Megváltozik a játékvezetői rendszer a következő labdarúgó-világbajnokságra, átgondolják a videobíró alkalmazásának lehetőségét és a bírók létszámának növelését - jelentette be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtökön. Valcke szerint a szabályalkotásért felelős szervezet, az International Football Association Board (IFAB) októberben tárgyalhat először a leendő módosításokról.
2010. július 5. 16:22
A világ valaha volt talán legjobb bírója, az ebben a minőségében már visszavonult Pierluigi Collina nem támogatja a videbíró alkalmazását a ladbarúgásban. Más újításban látja a megoldást a bírói tévedések elkerülésére: a gólbírók alkalmazásában. Több szem többet lát.
2010. július 1. 18:45
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság játékvezetői nyitottak a videobíró bevezetésére. Órákkal azután, hogy Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kedden elnézést kért a vb-n történt egyértelmű bírói tévedésekért, és bejelentette, hogy már a jövő hónapban napirendre tűzik a videobíró alkalmazásának kérdését, a sípmesterek közleményben jelezték: készen állnak a technológia használatára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Lampard gólja, ami nem volt gól - videó
Valamit visszakapott a sorstól Frank Lampard, akit hatalmas bombagóltól fosztottak meg a 2010-es világbajnokságon, a németek elleni nyolcaddöntőben. A Chelsea-Spurs bajnoki első félidejének ráadásában egy 28 méteres, erős, de...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Derbit nyert és reménykedik a Chelsea!
VIDEÓK! Életben tartotta bajnoki reményeit a Chelsea, de az Arsenal vasárnapi segítségére is szüksége lesz, ahhoz, hogy legyen esélye megvalósítani azokat. A Kékek korán hátrányba kerültek Sandro bombagóljával, de ezúttal...
Tovább a teljes cikkhez »