Tovább nehezedett a magyarok helyzete

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 12. 20:54
Két mérkőzés után is nyeretlen a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokság pótselejtezőjében, miután Szolnokon 75-73-ra kikapott Finnországtól. A helyzet nehéz, de nem reménytelen, hiszen a három együttesből kettő jut tovább.


 

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ, 2. JÁTÉKNAP:
Magyarország-Finnország 73-75 (24-23, 23-24, 15-24, 21-14)

Dzunics Braniszlav és Mészáros Lajos együttese az első játéknapon 71-66-ra kapott ki Portugáliában, akkor is rendkívül szoros volt a végjáték. Mint most Szolnokon...

Sajnos ezúttal is a magyar együttes húzta a rövidebbet, pedig a pocsékul sikerült harmadik negyed után is felállt a padlóról. A finnek perceken át őrizték magabiztos előnyüket, hitték, "zsákban" a győzelem. De a szokás szerint fantasztikus szolnoki közönség ismét felrázta a magyarokat, akik egyre pontosabban játszottak, 66-65-nél átvették a vezetést.

A hajrában aztán pattanásig feszültek az idegek, óriási izgalmak következtek. Hol a hazaiaknál, hol a vendégeknél volt az előny. Fél perccel a vége előtt, 73-73-nál a győzelemért támadtak a magyarok, de a honosított Trotter kezéről az alapvonalon túlra került a labda.

Jöttek a finnek és a palánk alatt üresen hagyott Lee betalált. A legvégén 2 mp maradt, ez semmire sem volt elég...

A magyar válogatott jövő csütörtökön Szolnokon fogadja Portugáliát, legalább 6 ponttal kell nyerni, hogy maradjon esély a továbbjutásra.