Sztárdömping, amerikai álom Európában!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 6. 21:15
Ismét házhoz jönnek a sztárok. Október 9. és 17. között az NBA Europe Live Tour sorozat keretein belül az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság négy csapata négy európai nagyvárosban mutatja meg az öreg kontinens kosárrajongóinak, miről is szól ez a sportág. A lehető legerősebb összeállításában lép pályára a New Jersey Nets, a Miami Heat, a New Orleans Hornets és a Washington Wizards is.


 

A jól bevált recept szerint tengerentúli sztárokban 2008 októberében sem szenvednek hiányt az európai kosárlabda-rajongók.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság csapatainak érkezése ugyanis már-már hagyományosnak mondható.

Tavaly hét mérkőzést rendeztek, idén négyet, igaz, ezúttal „vegytiszta” NBA-t láthat a nagyérdemű. 2007-ben két találkozótól eltekintve európai-amerikai párharcokat rendeztek, két spanyol együttes, az Unicaja Malaga és a Real Madrid pedig nem érte be az áldozati bárány szerepével.

Előbbi a Memphis Grizzliest verte 102-99-re, utóbbi 104-103-ra a Toronto Raptorst.

2008-ban október 9-én, csütörtökön a párizsi Omnisports de Paris-Bercy sportcsarnokban egy New Jersey Nets – Miami Heat mérkőzéssel kezdődik, október 17-én, pénteken pedig egy Washington Wizards – New Orleans Hornets találkozóval fejeződik be a show.

Október 12-én, vasárnap New Jersey-Miami lesz Londonban, október 14-én, kedden Washington-New Orleans Berlinben.

A nagycsapatok nagynevekkel érkeznek, a szimpatizánsok többségét nyilván ez motiválja elsősorban, amikor a kasszához járulnak a belépőjegyért, hogy élőben láthassák a kedvenceket.

Az ördöngős dobógépet, Dwyane Wade-et (Maimi Heat), az asszisztkirályt, Chris Pault (New Orleans Hornets), a zsákolófenomént, Vince Cartert (New Jersey Nets) vagy éppen Caron Butlert, az elnyűhetetlen, ponterős dobóhátvédet (Washington Wizards).

A négy meccset élőben hetvenezren láthatják összesen a helyszínen, a televíziókészülékek előtt pedig több millióan.

A barcelonai Palau Sant Jordiba és a párizsi Omnisports de Paris-Bercybe egyaránt tizenhét ezren férnek be, a berlini O2 World Arenában tizenhatezer, a londoni O2 Arenában pedig húszezer fő jelentheti a teltházat.

A Miami és a New Jersey csütörtöki és vasárnapi mérkőzését a Sport2, a jövő keddi New Orleans-Washington meccset pedig a Sport1 közvetíti.

 

AZ NBA EUROPE LIVE TOUR 2008 PROGREAMJA:
Október 9., Párizs: Miami Heat-New Jersey Nets
Október 12., London: Miami Heat-New Jersey Nets
Október 14., Berlin: New Orleans Hornets-Washington Wizards
Október 17., Barcelona: New Orleans Hornets-Washington Wizards,