Súlyos anyagi gondok a magyar bajnoknál

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 15. 20:23
A klubvezetés erőfeszítései ellenére sem sikerült megnyugtató jövőképet felmutatni a szakmai stáb és a játékosok felé, ezért a bajnoki címvédő ZTE bármelyik kosarasa szabadon távozhat a február 18-ig tartó átigazolási időszakban. A zalaegerszegiek azonban a hivatalos közleményben azt is leszögezték, a súlyos anyagi problémák ellenére az együttes nem lép vissza a pontvadászattól.


 

A ZTE nem titkolja, tartozik a játékosoknak és a szakmai stáb tagjainak, az elmúlt hetekben, hónapokban lefolytatott tárgyalások ellenére sem sikerült tőkeerős támogató(ka)t a csapat mellé állítani.

„Az átigazolási időszak 2011. február 18-i lejártára tekintettel nem tartanánk etikusnak, ha jelen helyzetben bármely játékosunkat megakadályoznánk abban, hogy stabilabb pénzügyi háttérrel bíró egyesülethez igazoljon. Ezen okok miatt úgy döntöttünk, hogy bár egyetlen játékosunk szerződésének felbontását sem kezdeményezzük, de nem gördítünk akadályt esetlegesen más klubhoz történő távozásuk elé” – áll a hivatalos tájékoztatóban.

A klub vezetősége továbbra is tárgyal lehetséges új támogatók bevonásáról és a társaság tulajdonosaival a pénzügyi helyzet rendezéséről.

„Tudjuk, hogy döntésünk következtében csapatunk kerete jelentősen meggyengülhet, melyet hűséges és kitartó szurkolóink érthető elkeseredéssel fogadják majd. Kérjük azonban szurkolóink megértését, és azt, hogy ne forduljanak el a kék-fehér színekért továbbra is becsülettel küzdő csapatunktól, mely az utóbbi években oly sok örömet szerzett rajongóinak” – szerepel a közleményben.

A címvédő ZTE ötödik helyen áll a bajnokságban.